| | | |

Борисов постави ултиматум: ГЕРБ не може да прави повече компромиси! Ротация може и да няма, ако…

Сътресение в сглобката няма, спорове много. Но поставянето на червени линии от страна на колегите, не помага за взимането на крайно решение.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му постът външен министър може да провали ротацията.

“Изходът е Мария Габриел премиер и външен министър, а Николай Денков специален вицепремиер и министър на образованието”, заяви Борисов и подчерта, че партията няма да прави повече компромиси.

“До момента сме направили огромен компромис, бяхме първа политическа сила“, каза той.

След пет избора решихме, че трябва да направим правителство. За разлика от колегите, аз много внимателно си меря думите. Всички скандали са свързани с непремерени думи или действия”, обяви председателят на ГЕРБ.

“Няма да чертая червени линии. Поставянето на такива линии от страна на колегите не помага във взимането на крайни решения. Вече казах, че ротацията не е на всяка цена”, добави той.

“Цитирам Кирил Петков, който каза, че ако Денков не е външен министър, няма да има ротация.

В меморандума, който сме подписали, е ясно описано, че г-н Денков ще бъде вицепремиер и много добър министър на образованието. Сега те ни казват, че им трябва външно министерство, за да имат излаз в света.

Контрааргументът, който им поставих е, че когато Асен Василев, когато ходи в САЩ, когато ходи на ЕКОФИН, това не е ли излаз, когато министрите на енергетиката, на отбраната, на икономиката, на регионалното министерство и други участват на най-високи форуми в Европа, това не е ли излаз”, попита Борисов.

“Най-безпроблемно и с най-голям пасив за ГЕРБ е да се ротират Денков и Габриел и Денков да стане министър на образованието. Ако не стигнем до някакъв консенсус и след като те поставят тази червена линия, аз не виждам как ще се стигне до ротацията.

Категорично този пост може да събори сглобката. До този момент направихме огромен компромис”, сподели лидерът на ГЕРБ.

“Успехите на външните работи се дължат на контактите на Мария Габриел”, отсече той.

“В Министерството на външните работи освен Мария Габриел няма нито един човек на ГЕРБ. Мога да направя компромис, но извън тази ротация. С това желание стават нахални”, негодува бившият премиер.

“Не сме се разбирали за нищо в София. Кметът и първата политическа партия правят мнозинствата. Когато показват такава импотентност, месеци наред София е в хаос, борят се кой да е кмет Бонев или Терзиев.

Разбира се, че искам нови избори. След като има данни, че има манипулации. Нашето предложение е да закупим нови електронни устройства – такива, каквито има в Щатите, за да решим този проблем с флашките”, обяви Борисов.

“Сутринта се видях с акад. Денков. Представи един не лош план за земеделието. Ако не се подвеждаме по модата в Европа имаме шанс да се разберем със земеделците. До този момент имам спор с тях само за външния министър”, увери той.

“С Кирил много се шегуваме. Когато той оспорва моето лидерство, аз оспорвам неговото с Асен Василев. Никога извън шегата не е ставало въпрос Василев да е вицепремиер”, разкри лидерът на ГЕРБ.

Никога не съм чувал за този човек и за подобни клубове”, коментира Борисов Мартин Божанов – Нотариуса.

“На мен никога не са ми влияли от американското посолство. Дори когато са ми влияли, аз съм си я построявал. Във времето сме доказали, че политиката, която правим, е златна за България”, завърши Борисов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts