| | | |

И Радан Кънев запя в хора на ПП-ДБ за ултиматума на Борисов: Комплексарска позиция

Комплексарска позиция.

Така определи евродепутатът Радан Кънев поставения ултиматум от Бойко Борисов към “Продължаваме промяната – Демократична България” – или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предсрочни парламентарни избори.

Това не е толкова важно. Не разбирам политическата логика, че излазът навън е основната част от политиката. Аз смятам, че основната политика се кове в Народното събрание, заяви Кънев в ефира на bTV.

Този спор поставя под риск мнозинството, ротацията, чрез която управлението в България може да остане стабилно, добави той.

По думите му евентуални предсрочни избори биха били голяма трагедия, защото компромисът за съставянето на кабинета е постигнат много трудно, а сблъсъкът за поста външен министър не е по тема, която би било оправдано да доведе до разпадане на управляващото мнозинство.

Ние сме единствената държава в Европейския съюз, в която един човек съвместява постовете на външен министър и министър по европейските въпроси. В Европа във всички държави имат министър на европейските въпроси, който е много по-важен от външния министър.

Европейската политика не е представителство, а вземане на решения, които се отразяват изключително силно върху нашето ежедневие. Не прави впечатление в България да се осъзнава, че европейската политика не е външна политика, посочи евродепутатът.

Както каза преди 20 г. Иван Костов, Европейският съюз и НАТО няма да ни решат проблемите. Те са гарант да живеем по-сигурно и стабилно, но не могат да решат личните ни проблеми.

Европейският съюз е място, където отиваш и се сбиваш за интереса си. Там сме сред равни, не сме там някой да ни благославя. Ние сме там да изкарваме повече пари, а не някой да изкарва и да ни ги дава, отбеляза Радан Кънев.

Той коментира още, че разкритията около убийството на Мартин Божанов – Нотариуса доказват, че в България има правосъдна мафия.

В отговор на въпрос Кънев каза, че би се радвал да участва в обединена листа на “Продължаваме промяната – Демократична България” за евроизборите, независимо на кое място е поставен в нея.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts