| | |

Сграда в Пловдив си донесе прозвището “архитектурно извращение” СНИМКА

Една от най-емблематичните сгради в Пловдив бе дадена като пример за архитектурно извращение, пише Plovdiv24.

Става дума за хотел “Марица” и “новото” му крило, което си остана незастроено и не е никак приятна гледка за окото.

Дискусията се състоя във фейсбук групата “Архитектурни извращения”, където се редовно сгради, които са символ на зловещата естетика в архитектурата.

“Аз в детската градина ей така редях кубчета”, “това прилича на щаб на лошите герои от детска фантастика снимана през 83-та година”,

“За тия културни естети Пловдив се оказа тесен и се прехвърлиха в София. Рязане на японски вишни, нататък историята на Вълчо и Маринка я знаете”, “вкарали са всичко от геометрията, браво”, са само част от коментарите в социалните мрежи.

Идеята навремето на този прословут корпус бе да бъде 17-етажна нова сграда, в която да има няколко конферентни центъра, подземен паркинг, търговски център, спортен център, СПА, фитнес, офиси и хотелска част.

Както и за слепите е ясно – това скоро няма да се случи и хотелът, който вече не е действащ, ще продължи да бъде символ на разруха и корупция.

За съжаление, тъй като е частна собственост, вече над 15 години крилото към хотела грози пейзажа. А можеше да има малко зеленина и простор към градския пейзаж, вместо тези купчина ламарини и боклуци (които, между другото, са в изобилие зад сградата).

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts