| | | |

Денков на разходка до Париж, влиза в Елисейския дворец при Макрон

Външнополитическите приоритети на България – пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Това ще обсъдят на среща в Париж министър-председателят Николай Денков и президентът на Франция Еманюел Макрон.

Макрон ще приеме Денков е Елисейския дворец, като двамата лидери ще обсъдят геополитическите рискове и заплахи, подкрепата за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на ЕС.

След участието си в Мюнхенската конференция по сигурността Денков коментира: “Европа е единна в това, че трябва да изгради своя отбранителен капацитет, това трябва да стане бързо и да бъде общо усилие.

Времето, в което всеки се оправя сам е приключило. Това, което основно се обсъжда, е как да се помогне по най-бързия начин, за да може да се укрепят отбранителните възможности на Украйна”.

Приоритетите на страната ни за влизане в сухопътния Шенген до края на тази година и приемане на еврото до края на следващата – премиерът комуникира с всички европейски лидери.

“Да обясним колко е важно отварянето на сухопътните граници и приемането на еврото в България,

Имаме пълна подкрепа в това отношение, с Австрия трябва да продължат преговорите, за да изчезнат и последните им възражения, като това е част от нашите усилия да укрепим границата и да подобрим борбата с нелегалната миграция”, посочи Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts