| | | |

Проф. Коларова: ПП-ДБ се опитаха да поставят на колене Борисов с меморандума

Заявлението на Ахмед Доган показва, че ДПС ще направи всичко възможно да нажежава огъня и ротацията да се случи, а не да се отива на избори 2 в 1. По време на цялата конференция на ДПС темата беше как точно партията ще излезе на авансцената на българската политика.

“Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) се опитаха да пакетират в едно ГЕРБ и ДПС с меморандума. Бойко Борисов пък пакетираше ПП-ДБ с ДПС.

Меморандумът на ПП-ДБ беше отговор на това пакетиране от страна на Борисов. Това показва, че ДПС е неудобният партньор, а ГЕРБ и ПП-ДБ се опитват да си го прехвърлят.

Това каза в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS политологът проф. Румяна Коларова, която коментира темата за предстоящата ротация на кабинета.

“Всякакви договорки са възможни. Въпросът е колко публични ще бъдат те.

Интересно е как ДПС ще влязат в сглобката – като партньор на ГЕРБ или като самостоятелен елемент.

С меморандума ПП-ДБ се опитаха да поставят Борисов на колене.

Първата причина да мисля така беше, че в меморандума се казваше, че досега ПП-ДБ са се договаряли с ДПС за конституционните промени, но сега вече не им трябват и ГЕРБ да се занимават с тях.

Вторият беше, че поискаха външно министерство от ГЕРБ”, разкри тя.

“Надявам се да има ротация на 6 март. Прагматично и разумно би било да има ротация, но не винаги в тези отношения прагматизмът и разумът взимат връх.

Има вероятност ротацията да се отложи във времето – до април, до евроизборите, а кабинетът да работи в оставка.

Всякакво отлагане на ротацията обаче ще доведе до дестабилизация. Патовата ситуация може да дестабилизира повече, отколкото едни избори”, категорична бе проф. Коларова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Нова

Similar Posts