| | | |

Свиленски: Правителството е абдикирало, НС решава всичко

Депутатът от БСП Георги Свиленски се аргументира защо БСП иска спешно изслушване на премиера Николай Денков за изпращането на европейски войски в Украйна.

„Конкретният повод за това е неговата визита в Украйна и изявленията му, че България може или ще бъде дискутирано да изпраща жива сила на територията на Украйна.

Дали е двустранно споразумение, или не – важно е, че български войници ще трябва да отидат там”, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски в предаването „Пресечна точка”.

„Народното събрание решава всичко, правителството е абдикирало от абсолютно всички управленски решения.

Затова призоваваме лидерите на политическите партии да си кажат думата. Сега е моментът да успокоят българското общество”, допълни той.

Трус в БСП беляза края на миналата седмица, когато социалистите се събраха на извънредно заседание.

На него беше решено общинските съветници, подкрепили кандидатурата на ПП-ДБ за шеф на Столичния общински съвет, да не бъдат наказани. Вместо това, започва предсрочен избор на ново ръководство на структурите в София и Бургас.

„Много му се иска на Иван Таков да бъде жертва или изключен, както и решенията да се вземат извън правилата, но не е така.

Когато трябва да се даде старт на Общинския съвет, съветниците тичат първи да подкрепят председателя на „Продължаваме Промяната”, но когато трябва да работи Националният съвет, не искат. Тук виждаме едно лицемерно поведение”, каза Свиленски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts