| | | |

Костя: Тагарев е агент и трябва да бъде съден за шпионаж! Мястото му трябва да е само….

Министър Тагарев трябва да бъде обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава. Той е агент.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на “Възраждане” Костадин Костадинов в отговор на въпрос дали министърът на отбраната Тодор Тагарев умишлено не е изпратил военната помощ от България за Украйна.

Това са просто некадърници, освен всичко друго. Тези хора повече нямат място в управлението на държавата. Тяхното място е единствено и само в затвора.

Ние настояваме за оставката на цялото правителство, настояваме за съд за тези престъпници, настояваме за предсрочни избори. Това е най-доброто решение на политическата криза, в която ни вкараха, заяви Костадинов.

Попитан защо министър Тагарев е хвален от управляващото мнозинство за своя евроатлантизъм, а сега е хулен (по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министърът на отбраната да бъде сменен – б.ред.), председателят на ПГ на “Възраждане” посочи:

“Когато се скарат в някаква бандитска шайка, има ли значение каква точно е причината, мислите ли, че има повече бандит, по-малко бандит? За нас евроатлантиците са абсолютно еднакви”.

Костадин Костадинов съобщи още, че вицепрезидентът на Гагаузката автономия – едната от двете териториални области в Молдова, които са населени над 90% с българи, се е оказал с наложени санкции от Европейския съюз миналата седмица.

Санкциите са му наложени за това, че е имал покана за среща с президента на Република Татарстан в Руската федерация.

Оказа се обаче, че нашите т.нар. европейски партньори не са догледали много добре, защото Виктор Петров, както се казва президентът на Гагаузката федерация, е и български гражданин, а Европейският съюз не може да налага санкции на български граждани, защото това са европейски граждани.

Когато потърсихме Външно министерство за този случай, оттам чистосърдечно си признаха, че не са чували за него, посочи Костадинов.

Това е санкция не просто към един български гражданин, към един българин в чужбина, а към една огромна общност, която наброява повече от 180 000 души, които са организирани в териториална автономия – една малка българска държава, за която в България почти нищо не се знае.

Най-позорното обаче беше, че когато разговаряхме с хората там, се оказа, че в конкретния случай с Гагаузия българският посланик не е идвал от години. Всичко това, което се случва, рязко контрастира с огромния интерес на българското правителството към Украйна.

Изключително е унизително това, което се случва.

За пореден път става ясно, че България е мащеха на българите в България, враг на българите извън България и покорен слуга на всички останали извън България, включително и Украйна, каза още лидерът на “Възраждане”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts