| | | |

Идват много трудни времена за България, Дойде часът на Мария Габриел да…

Дойде часът на Мария Габриел да поеме отговорност като министър-председател и да бъде мост между партньори, които не си говорят. България не заслужава нова фаза на нестабилност.

Това каза президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в “Панорама” по БНТ.

снимка: Архив

Надявам се да има позитивен сценарий за тежките времена, които се задават, а политиците да имат план.

3 години слушаме, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртан отвсякъде, а как стоят нещата в действителност?

Всички трябва да направят крачка назад, защото иначе ни чакат тежки времена, каза Плевнелиев.

В момента ситуацията е взривоопасна, защото Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов нямат диалог помежду си и отношенията им са неясни.

Кой трябва да отстъпи? Надявам се, че не се намираме в някой каубойски бар и ситуацията е кой ще мигне пръв.

„Повече от ясно е, че разликите са огромни, напрежението е голямо. Няма да можем да подобрим личностните отношения между тези лидери. Освен това се допуснаха и много грешки. България не заслужава да изпадне в една нова фаза на нестабилност.

Тази власт е споделена. Всички трябва да направят една крачка назад, защото идват много трудни времена за България.

Този прозорец на възможност ще се затвори, а партийният егоизъм и излишното биткаджийство могат да го затворят още другата седмица”, предупреди Плевнелиев.

Победата трябва да бъде за всички българи.

Ако не вземем решение за влизане в еврозоната и нямаме подходящ план, с който да се представим пред света, отново може да се появи ситуация, в която младите да избират еди-кой си терминал.

Разделението е национален спорт също като снишаването по правешки. Но днес се решава съдбата на България, която или ще отиде в сигурно пристанище като еврозоната, или ще остане в периферията на Европа.

Този, който вкара страната в еврозоната, ще плати много висока цена, сащо както и този, който хвърли камъни в блатото. Но хората ще му се поклонят за това, което е направил, добави Плевнелиев.

България трябва да има план за много трудни и тежки времена, които се задават, а политиците да имат план за държавата.

„Не считам, че в коалиционните преговори в следващите поне 9 месеца ДПС трябва да участват като страна”, подчерта той.

Победата не е ако един политик победи друг, победата е за България, изтъкна президентът на България в периода 2012-2017 г.

„Представете си сериозната опасност, че Тръмп дойде отново на власт. Първото нещо, което ще направи е да каже, че това не е неговата война, а на Европа. Това поставя дилема пред европейците. Путин ще се почувства окрилен, България ще бъде раздробена. Ако Тръмп дойде на власт ще се създадат условия за изолация”, описа мрачното бъдеще Росен Плевнелиев.

Той коментира и трагичната смърт на Алексей Навални. „Това беше личното решение на един герой. Той знаеше какво се случва с всички опозиционни лидери в Русия. Той знаеше, че това ще му се случи, но искаше да даде пример”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts