| | | |

ИТН пред президента: Преговарящите преговарят като роднини в болничната стая, които решават дали днес да спрат животоподдържащите системи или да ги оставят още малко ВИДЕО

Представители на „Има такъв народ“ са на консултации при президента, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Румен Радев се среща с представителите на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

Следите как протичат преговорите. Ясна е целта на консултациите – създаване на правителство. Как виждате това, ако не се реализира втория мандат. Имате ли формула за третия мандат и нова конфигурация, каза Радев на срещата с ИТН.

“Преговорите са задкулисен пазарлък на тема постове, пари и регулатори, които би трябвало да бъдат независими, но когато две сили ги избират, те ще вардят техните интереси”, отговори председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Според него този парламент вече е изчерпан и трябва да се върви към предсрочен вот.

“Този парламент вече е изчерпан, в момента на съставянето на правителството, самото зачеване на това управление беше порочно. Резултатът го видяха всички, 9 месеца по-късно. Едни вредни промени в Конституцията, част от тях са направени, само защото сте Вие”, обърна се той към държавния глава.

“Най-добре е да се отиде на предсрочни избори, за нас правилният подход е експертно правителство, с широка парламентарна подкрепа, с програми по сектори и разписана във времето, а не едни общи приказки – да се борим с корупцията и съдебна реформа, но незнайно как да се осъществи”, посочи Йорданов.

“Те разсъждават само с хора – къде е мой човек, къде не е. Липсва политическа мисъл. Този парламент няма смисъл”, убеден е той.

“ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, ние ще имаме повече, други партии също и тежестта на партиите ще е различна, и евентуално тогава може да има разум сред партиите”, заключи Тошко Йорданов.

Ако си представим преговарящите, те преговарят като роднини в болничната стая, които решават дали днес да спрат животоподдържащите системи или да ги оставят още малко, каза Ивайло Вълчев.

Тази сутрин президентът Румен Радев разговаря с представители на “Възраждане” и „БСП за България“.

Консултациите с парламентарно представените партии започнаха вчера на “Дондуков 2” – последователно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

След първия кръг от разговори в изявленията на партиите имаше умерен оптимизъм за съставяне на нов кабинет.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts