| | |

Next.e.Go Mobile SE е в несъстоятелност, няма да има заводи в Ловеч и Тетово

Германският производител Next.e.Go Mobile SE няма да стои завод за електрически автомобили у нас. Компанията е подала молба за обявяване на банкрут.

Това съобщи немското издание WirtschaftsWoche. Компанията стана жертва на все по-евтините и достъпни електромобили от Китай и на силната конкуренция в родната Германия.

Производителят имаше намерения да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите евтини, малки електрически коли за градския трафик.

Според информация от WirtschaftsWoche, централното дъщерно дружество Next.e.Go Mobile SE е подала молба за несъстоятелност. Решението е взето на фона на последните негативни развития и предизвикателства в индустрията за електрически автомобили и нестабилността на капиталовите пазари.

През 2021 г. тогавашният премиер Кирил Петков уверяваше, че германската компания Next.e.Go ще инвестира над 140 млн. евро в завод за производство на електромобили край Ловеч.

От българският завод компанията трябваше да изкарва по 30 000 автомобила годишно. Също така трябваше да осигури работа на над 1000 души.

Източник „Труд“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts