| | | |

Анализатори: Имаме нов сюжет – „Бойко Борисов-Мария Габриел“

Вече седмица двете големи политически сили – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, преговарят, за да се случи ротацията и да продължи да съществува „некоалицията“. В понеделник президентът връчва папката с мандата на ГЕРБ. Какво ще последва от там нататък?

„Имаме нов сюжет в тази ситуация и това е сюжетът „Бойко Борисов-Мария Габриел“.

От думите му ясно чуваме тя да си помисли добре дали като министър-председател ще може да работи с чужди министри“, коментира в „Тази неделя“ Евелина Славкова, социолог и политически анализатор.

Според нея картата „предсрочни избори“ продължава да стои, с много по-малка тежест да има кабинет, но по думите ѝ не трябва да се изключва и тази възможност.

„Липсва ми този детайл какво ще се случва през следващите девет месеца като политики.

В рамките на миналата година аз не чух нищо по отношение на парите по Плана за възстановяване, в каква посока ще се движи тази държава. Този разговор липсва“, посочи Славкова.

„В момента ситуацията е такава, че двете сили са доста далеч от осъществяването на мандат. Освен да се разпределят министерски места, което е привидната част, става дума за разпределение на цялата държавна власт“, коментира от своя страна журналистът Сибина Григорова.

Според нея е важно властта да отговаря на тежестта на партиите и това е борбата в момента.

„Големият въпрос е докъде ГЕРБ-СДС биха се съгласили да отстъпят“, допълни тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts