| | | |

Доц. Буруджиева посочи куп грешки на ПП-ДБ: Това е като развод

Политическата криза на мен ми изглежда неразрешима, защото от самото началото проблемите са заради това, че тя се персонифицира – като изказвания, като отношения. Тези отношения знаем от 9 месеца, че са много лоши.

Това заяви пред Nova News политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Колкото повече влизаме в персонификация, толкова по-неразрешима започва да изглежда кризата“, добави тя.

По думите ѝ, изглежда, че се търси втори и трети вариант, но всичко е много неясно и постоянно се сменят основни детайли, които все повече водят към персонификация и емоции.

„Това е малко като в един развод. Няма чист тук. В целите преговори имаше саботаж на двете страни.

Според мен в момента, в който се смени параметърът ротация и се тръгна към съвсем различно нещо – ще сменим някои министри, в момента, в който се напусна оня документ, гласуван на Министерски съвет, че така ще бъде ротацията, само два поста се разменят, и почна другото с меморандума – отвори се една врата, в която влязоха и двете страни“, посочи Буруджиева.

„Това, което за мен се случи, самите преговори бяха опити да се саботира и да не се стигне до някакво друго решение.

За мен неясното остана защо просто не си вървяхме към ротация както си беше. Защо трябваше да се отварят някакви други преговори и други неща? Нямам отговори на този въпрос“, изтъкна тя.

„Много отдавна ние сме в ситуация, която е историческа и не са се случвали такива неща“, посочи доц. Буруджиева.

„Защо трябваше да се апелира президентът да си отмени указа? Няма такава логика. Президентът има нужда в тая папка да има декларация на министър-председателя“, обясни тя.

„Тук има просто разиграване“, допълни тя.

Според нея ГЕРБ играят с процедурата, но няма формално нарушение.

По думите на политолога, комуникацията на ПП-ДБ е много зле.

„Винаги беше постфактум. Постфактум ние разбираме, че те са се скарали за нещо. През цялото време интерпретацията се оставяше на хората. В това отношение Борисов и партията му имат малко повече опит“, обясни тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts