| | | |

На изпроводяк: Денков огласи срамно решение и заложи капан на следващия кабинет

Скандално решение на изпроводяк огласи премиерът в оставка Николай Денков. Това се случи по време на днешното заседание на Министерския съвет (МС) и е свързано с болниците из страната.

Редом с това той призна и за капан, който остава за решаване от следващото правителство – което и да е то.

“В изпълнение на управленската програма на правителството ще предложим и важни промени в Закона за лечебните заведения.

Промените въвеждат забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на новата здравна карта на страната”, това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

“Националната здравна карта показва реалните потребности на хората в различните региони – къде има нужда да се разкрият нови болнични легла, къде има нужда от повече специалисти и съответно къде е необходимо здравната каса да покрие тези нужди.

Последната здравна карта е правена преди 6 години. При сегашната ситуация, в която няма ограничение за разкриване на нови болници, в някои региони и области се оказваме с ненужно много болнични легла на фона на липсващ персонал, а в други области хората нямат достъп до качествени здравни грижи.

Затова в този мандат Министерството на здравеопазването (МС) започна актуализация на националната здравна карта на България. Следващото правителството може и трябва да завърши този процес за около 2 месеца”, посочи Денков.

Интересен детайл е, че след като миналата седмица Мария Габриел не присъства на заседанието на кабинета, днес тя зае мястото си отляво на Николай Денков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts