| | | |

За Великден: ГЕРБ-СДС и ДПС с предложение за бедните пенсионери

По 75 лева еднократно да получат за Великден пенсионерите, чиито пенсии са под линията на бедност. Това предлагат депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС от социалната и бюджетната комисии с промени в Закона за бюджета на ДОО.

Това ще струва 40 милиона лева и ще засегне близо 534 хиляди пенсионери, чиито дахади в момента са под линията на бедност, обясни Деница Сачева от ГЕРБ.

Мнагократно се е спекулирало в политически план, че няма да има нита един човек, който да живее под линията на бедност.

Но между политическите лозунги и реалната политика разминавания стават все по-драстични и има 534 хиляди души, които ще посрещнат Великден с пенсия под 526 лева, допълни шефката на социалната комисия.

Вместо да се провят дарителски кампании, държавата да възстанови традицията, при която за Великден и Коледа пенсионерите да получават добавки, обясни още Сачева.

Тя допълни, че тези добавки нямат отношение към доходите, а целта е да се покаже, че България е солидарна държава и всички мислят за бедните хора. Разчитаме на подкрепата на всички сили и след като бъде прието се надяваме да има и извънредна дата от НОИ, с коята тези добавки да бъдат изплатени още преди Великден.

Тези разходи не касаят трансфери от бюджета, а ще бъдат покрити с вътрешни размествания от бюджета за ДОО, обясни Йордан Цонев от ДПС.

След внимателен анализ на приходите и разходите ще търсим и други възможности да подкрепим социално слаби и уязвими хора, допълни шефът на бюджетната комисия.

Не е вярно, че се отива на избори заради ГЕРБ. Единствено Мария Габриел подписа споразумението, коментира пък Рая Назарян от ГЕРБ по повод на твърдения на ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts