| | |

Гвоздейков за изключването от ПП: Не останах за пари, постъпих държавнически!

“Подходих държавнически и с отговорност към обществото и хората, вместо да си гарантирам политическа кариера. Получих обаждане от Главчев, изложих обстановката и след това получих предложение да остана.”

Така Георги Гвоздейков, който остана министър на транспорта и в служебния кабинет, което му струваше изключване от “Продължаваме промяната”, коментира пред Би Ти Ви решението си да не напусне поста, както поиска издигналата го политическа сила.

Той обяви, че не останал на поста заради пари или комисиони, тъй като всички поръчки се контролират от Европейската комисия.

Часове след като името му беше обявено, партията му “Продължаваме промяната” го изключи от редиците си. “Политическите кабинети трябва да са политически неутрални, а не балансирани”, коментира по този повод Кирил Петков, съпредседател на “Продължаваме промяната”.

Засега Гвоздейков не е посочил конкретна причина за решението си да бъде служебен министър на транспорта и съобщенията.

Неотдавна той пусна повторно коригираната обществена поръчка за купуване на 35 електрически жп мотриси. Стойността ѝ е 1,1 млрд. лв. и се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост.

В първия ѝ вариант тя бе оспорена с жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

Подготвя се и поръчка за 20 скоростни влака, които развиват 200 км/ч и са с капацитет 300 седящи места. Завършването на тези проекти може да са мотивът му да се съгласи да остане, твърдят от ПП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts