| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! ПП-ДБ: Борисов и Пеевски заедно правят един маркетингов трик – слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР

“Ясно е, че ще отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски, и всички, които се ползват с доверието на Пеевски, остават или се връщат на своите позиции. Това същото го виждаме и в ДАНС – хора, които по едно и също време са назначени, единият е бил махнат, другият е останал.

Защо? Даже не е въпросът защо е махнат махнатият, а защо е останал останалия.

Защото се ползва с доверието на Пеевски”, каза Христо Иванов във връзка с връщането на Стоян Темелакиев като заместник-министър на вътрешните работи.

Поста той заемаше и в кабинета “Денков”, но бе уволнен от премиера след кървавия протест срещу ръководството на БФС през ноември.

Отстраненият зам.-шеф на ДАНС пък е Петър Петров – бивш депутат от “Промяната”, който влезе в 49-ия парламент на мястото на отказалата се Лена Бориславова. За отстраняването му стана ясно вчера.

“Другият заместник беше човекът, който направи фалшивия за мен сигнал за електронното гласуване. Загубихме 500 000 гласа. Премиерът му поиска оставката.

Той е работил в КПКОНПИ по едно много специално дело – проверката на данните на американското правителство по темата “Магнитски” и г-н Пеевски. Той остана там, а другият заместник си тръгна”, каза Петков.

От изказването му стана ясно, че Георги Гвоздейков вече е изключен от “Продължаваме промяната” заради решението му да остане транспортен министър и в служебния кабинет.

“Борисов и Пеевски, защото те винаги са заедно, много умело правят е един маркетингов трик – слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР”, каза Петков за бившия си съпартиец.

По-рано днес пред медиите Борисов шеговито предложи Гвоздейков да оглави изборния щаб.

Христо Иванов не отговори на въпрос дали след изборите ПП-ДБ биха подписали коалиционно споразумение с ГЕРБ и ДПС, но увери, че в началото на кампанията коалицията ще излезе с ясна формула за това как си представят управлението на страната.

“Тя ще стъпи естествено на споразумението, което предложихме, като цели и конструкция. В това споразумение може да забележите, че г-н Пеевски отсъстваше и именно това се превърна в причината да бъде взривено управлението”, обясни Иванов.

Кирил Петков коментира и претърсването на офиса на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, като обясни, че е за пълни проверки, когато има съмнения за престъпление.

“Но в случая какво се случва – преди осем месеца, доколкото знам, тази информация е излязла от белгийската прокуратура. Те отиват и изведнъж точно сега и искат документите от българските власти, МВР нахлува в офисите на г-н Настимир Ананиев.

Това е и на партия “Волт” офиса. И се оказва, че всъщност тези компании вече не са на този адрес даже. Тук се опитват да покажат сила и как МВР влиза в партийни офиси. Не ни е страх”, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts