| | | |

Елена Йончева: Делян Пеевски ми се обади лично

„Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм свършила в Европейския парламент за България“

Тива обясни евродепутатът Елена Йончева.

„Делян Пеевски ми се обади лично. Покани ме в сградата на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че трябва да помисля. Обясних, че ще приема, ако имам правото да отстоявам това, което съм отстоявала и досега“, подчерта тя.

От ДПС-Благоевград съобщиха в понеделник, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева.

В настоящия европарламент тя е депутат от БСП в Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

В отговор на въпрос за думите на Нинова, която обяви, че с номинацията на Йончева са лъснали зависимости, евродепутатката от БСП заяви:

„Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази сграда, показва, че аз нямам зависимости.

По моя инициатива беше направена резолюция за България, в която се посочва, че имаме сериозни проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това показва, че няма зависимост“.

„Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези битки. Предстои законодателство, свързано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази свобода си я давам аз. Като журналист и политик аз самата съм гаранция за свободата си“, добави евродепутатът.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на БСП за евроизборите.

Надпреварата за първото място в евролистата бе между нея и председателя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев.

Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев – със 75. Двамата запазиха тогава добрия тон по време на предизборната кампания, въпреки че Сергей Станишев критикува Корнелия Нинова за подредбата на листата.

Само година по-късно отношенията между Елена Йончева и ръководството на БСП са влошиха. Йончева критикува Корнелия Нинова, а социалистите свалиха политическото си доверие от евродепутата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts