| | | |

Кирчо разясни: Това въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да…

Моята охрана бе свалена от НСО през януари 2023 г. Но след сигнал за директна заплаха за живота ми бе възложено постоянно полицейско присъствие пред дома ми.

Това написа във Фейсбук съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков като добавя:

“Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана”.

Припомняме, че автомобил на Националната служба за охрана (НСО), в който се е возил политикът, катастрофира на входа на село Аксаково на 16 май.

“Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние.

Засега положението й е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието й и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна”, пише още Петков.

“Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото – всичко се използва за кални политически внушения”, коментира той.

Петков посочва, че няма да им отговаря, но е важно обществото да знае защо повторно му е била определена охрана, “за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма”.

Той обяснява, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно – задължителното му място за сядане по протокол.

“В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост.

Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента.

Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза – поредни ужасни медийни спекулации”, добавя Петков.

Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо

“Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”. Ужас – лъжа след лъжа.

През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било”, пише Петков.

“Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа.

Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени”, завършва Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: Thierry Monasse/Getty Images

Similar Posts