| | | |

Около “Промяната” става все по-криминално! Ангел Джамбазки: „Шефчетата“ на „Payhawk“ да кажат…

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо с искане за обяснение до лидерския екип на компанията „Payhawk“.

Това се случва вследствие на видео публикация в официалната страница на ПП „Продължаваме промяната“, в която става ясно, че

г-жа Лена Бориславова, чрез изготвена от нея финансова схема, цели да „изпере“ незаконно финансиране на политическата партия чрез фиктивни дарения от лица, които имат законни доходи и могат формално да дарят „10К“.

Видно от финансовия отчет пред Сметната палата на ПП „Продължаваме промяната“ за направените дарения към тях, само през 2023 година лица с имена Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов са дарили съответно сумите от 20,000 лв., 5000 лв. и 4452 лв.

Даренията, направени от лицата Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов, са направени в периода от 20.09.2023 година до 05.10.2023 година, в рамките на предизборната кампания, изрично признати от ръководството на ПП „Продължаваме промяната“ като „търсене на дарения” в тяхната публикация.

„Обръщам се към съоснователите и директори на компанията замесена в скандала, защото смятам че българските граждани заслужават яснота.

Те ли са лицата, дарили тези суми на ПП „Продължаваме промяната“ и имали ли са взаимоотношения те или техни фирми с държавния бюджет, както и с финансиранията на местно, национално и европейско ниво? заяви Джамбазки.

Джамбазки също така подчерта двойният стандарт в етичните норми на „Промяната“.

След като в продължение на години окупираха моралното превъзходство, що се отнася до върховенството на закона и борбата с корупцията, сега виждаме как те мълчат гузно и позорно.

Българското общество има нужда от отговори и тази серия от записи не бива да бъде подминавана с лека ръка. ПП „Продължаваме промяната“ свърши достатъчно политически предателства спрямо националните ни интереси и те и хората, които ги финансираха трябва да отговарят за действията си.

Писмото на Ангел Джабмазки:

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts