| | | |

Борисов шокира: КЕШ-овите потоци на ПП не ме учудват, те са ми го разказвали това. Думата “промяна” ще…

Ние ще направим правителство, а ПП-ДБ ще ни подкрепят. Дължат ни го!

По-нестабилна и слаба държава България не е била! Има тотален икономически хаос.

Трябва ни нов обществен договор с колебаещите се, с тези, които не гласуват, тях трябва да привлечем!

КЕШ-овите потоци на ПП не ме учудват, те са ми го разказвали това.

Министърката на ПП асфалтира мястото на катастрофата с Кирил Петков, защо го направи, да обясни.

Хората искат да сме доминиращи сила в управлението.

Колкото е по-голяма разликата с ПП-ДБ, толкова ще е по-мощен гласът ви

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти във Велико Търново.

Направих компромис със себе си, партията, за да има някакво обединение, защото съм убеден, че обединението прави силата, разказа Борисов за правителството с ПП-ДБ, което беше подкрепяно от ГЕРБ.

Той разказа, че 47 минути е пътувал в града заради задръстване, докато успее да стигне до учредителното събрание. Пътни полицаи дали предимство на колата му, иначе вероятно щели да започнат към 18,30 часа, вместо обявения час 18,00 часа.

И действително наалото на срещата се отложи с няколко минути заради закъснение. Проблемът е, че градът се разраства, а международният път продължава да минава през центъра на града.

“Цариградско шосе” е по-малко задръстено, възмути се Борисов.

Ръстът на икономиката – 1,5-2%, а Русия със санкциите имат над 5%. А ние – 1% усвояване, коментира той състоянието на икономиката.

“Хемус” стои три години обрасла в бурени – явно не е важна, каза още той за магистралата. Напредък няма и в строежа на пътя до Русе, нито в програмата за саниране на жилищни сгради. За “Хемус” “Борисов 3” бе оставил 1,35 млрд. лева, а за пътя Русе – Велико Търново – 1,2 млрд. лева.

Истински съм притеснен от усещането на очакванията на хората от нас, само че България е един обран бостан в момента – няма пари, заяви той.

Бившият премиер се възмути от асфалтирането на пътя Варна – Добрич край Аксаково, където кола на НСО с Кирил Петков в нея се блъсна с ауди в нарушение. При инцидента загина шофьорът на аудито, а съпругата му е в болница.

Вчера сутринта от публикации в социалните мрежи стана ясно, че пътят е бил асфалтиран, а Борисов определи това като “морален проблем” и попита какво ще се прави при нужда от повторна експертиза.

“Обидата ми е останала, но никога не бих тръгнал да отмъщавам за това, което направиха пред децата в нас. Но искам да знаете – затова се съпротивлявах и не допуснах смяната на службите и на МВР шефа.

Защото те само затова, че Севда е по-добър пиар от Найо Тицин я арестуваха и я държаха 24 часа в ареста. Пред детето ѝ, пред мъжа ѝ, вкъщи”, припомни Борисов за ареста си, при който бе задържана и пиарката му Севделина Арнаудова.

Ние трябва да привлечем няколко процента периферия от тези, които се съмняват. Това е ролята на структурите – да ходят и да обясняват какво ще се случи иначе: ще има правителство, ще падне, после пак избори, призова Борисов.

Държавата се управлява като семейство. Обикновено жените разпределят колко е за храна, ще сменят ли колата, ще ремонтират ли хола. Всеки от вас го прави, а държавата е нещо такова, обясни той.

Колегите от ПП-ДБ най-малкото не дължат ротация. Така че нашето правителство те трябва да го подкрепят, пък ако искат след 10 месеца пак да го счупят, и да ходим на избори. Но за да е стабилно това правителство, в него трябва да влязат още поне две партии, каза Борисов.

Срещата със симпатизанти на ГЕРБ-СДС се проведе в сградата на учредителното събрание – символ на българската държавност, където преди 145 години е приета първата българска конституция – Търновската. Там са проведени и третото, четвъртото и петото Велико народно събрание.

Събитието откри кметът на общината Даниел Панов.

“Няма друга партия днес, която от тази сграда и трибуна, да може изведе държавата напред. Това е партия ГЕРБ с нашия лидер Бойко Борисов”, заяви той.

И добави: Стамболов издига държавата и я издига до най-бързо развиващата се в Европа. Днес хора като Стамболов биха казали, че тези от ПП-ДБ са национални предатели, довели България от криза в криза, спря развитието на общините и на държавата, спряха строителството на магистралите, обрекоха Велико Търново на застой.

След него думата взе проф. Костадин Ангелов.

“Ние ще се грижим България да остане стабилна и няма да позволим България да бъде продадена. За да постигнем всичко това ние имаме нужда от отбор от професионалисти с биографии, които не ги е срам от това, което са направили”, каза водачът на листата във Велико Търново.

Той представи и кандидатите на партията от областта:

Росица Димитрова – експерт по социални дейности и здравеопазване

Димитър Николов – журналист, икономист

Ивелина Гецова – пет мандата кмет на Лясковец

доц. Валентин Милинов – преподавател в Стопанската академия в Свищов

Венцислав Георгиев – председател на общинския съвет в Павликени

Илиян Венков Георгиев

Емил Енчев – лекар в Полски Тръмбеш

Нойко Нойков

Стефан Минчев – представител на Стражица

Стефан Бранзелов – представител на Златарица

Росица Генчева

Камен Илиев

проф. Димитринка Цонкова – педагог

Мая Чолакова – юрист и икономист

Георги Недев – спортист

“Всяко решение на ГЕРБ е решение за България, а не за партията. Позволявам си да открадна едни думи на г-н Борисов: “Държавата преди всичко”, каза проф. Ангелов.

Като приоритет за ГЕРБ той посочи строителството на Национална детска болница в София и похвали Бургас за напредъка на строежа на болничното заведение там. И попита откраднали ли са “Промяната” детската болница.

В ГЕРБ предатели няма. Ние няма да предадем и да продадем България. За последния мандат на ГЕРБ до 2021 г. има реализирани 1538 проекта по оперативни програми на ЕС, близо 500 млн. инвестиции в областта. От 2021 г. до момента – нула проекти и програми. Това е пагубно за държавата. Имаме нужда от силен глас в Европа, каза още той.

Евродепутатът Ева Майдел заяви, че България е усвоила едва 1% от средствата от парите по плана за възстановяване по общински проекти.

Администрацията спря да работи.

“На централно ниво тя има нужда от години проветряване, а всичко това влияе върху качеството на правене на бизнес и на всички нас. Но аз съм убеден, че ако имаме повече доверие, ще можем да тръгнем по правилния път.

С едно грамотно управление за година, година и половина, ще стане”, каза от своя страна бившият финансов министър Владислав Горанов.

Тези млади хора, които всъщност са около моята възраст, освен липсата на политическа култура, страдат и от морални дефицити, каза той и припомни за скандала с гражданството на Кирил Петков при първото му ставане на министър, ареста на Борисов, обявен от съда за незаконен.

Може би това е късметът на ГЕРБ, защото показа с какъв тип хора си имаме работа, коментира той.

Винаги да имат предвид, че тяхното поведение ще бъде оценявано не само от това, което се случва днес, но и кармично. Ако мястото на една катастрофа, то последиците от грешно управление не можеш, обърна се той към бившите партньори на ГЕРБ.

И добави: Страхувам се, че думата промяна ще придобие негативен оттенък, а не трябва да си хабим думите. За Харвард не говорим, това е проблем на академичната общност.

Осигурихме 1,3 млрд. лв. за да достигне магистрала Хемус в полето на Търново. Парите ги няма, Асен Василев попълни дупки в бюджета. Но най-големия проблем, който дойде с вдигнатия юмрук на Румен Радев, е, че можехме да сме в еврозоната вече, посочи Горанов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts