| | | |

Цветлин Йовчев за записите на ПП: Вероятно е незаконно подслушване, извършено от…

„Мога да се обзаложа, че записите на „Продължаваме промяната“ не са направени по законен път. Опитът да се въвлекат службите ще завърши с фиаско“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ Цветлин Йовчев, бивш вътрешен министър и бивш председател на ДАНС, във връзка със записите от от разговори между лидерите на „Продължаваме промяната“.

Аудио файл с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван първо от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

Няколко часа след това от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. След това започнаха да излизат и нови записи, които са с участието и на членове на „Демократична България“.

„Политиците често се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават компромати срещу своите опоненти“, коментира Йовчев.

Според него в случая става въпрос за т. нар. „частни разузнавателни служби“, които са повече от една у нас.

Йовчев напомни за случая „Марсалек“ в Австрия – журналистическо разследване установи, че един от най-известните млади предприемачи в Австрия – Ян Марсалек, е свързан с руските служби.

„Там именно бивши служители на службите бяха следили и събирали информация за журналиста Христо Грозев по поръчение на Кремъл“, припомни бившият директор на ДАНС.

Затова според него срещу дейността на подобни структури държавата трябва да противодейства.

„Подобни структури са опасни не само от гледна точка на компроматните скандали в една предизборна кампания, но те са опасни за националната сигурност“, допълни Йовчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts