| | | |

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Асен Василев да каже с кого ще се коалира след изборите – досега не са се само с “Възраждане”

Водим една положителна кампания. Социологията показва, че ще сме водеща политическа сила. След изборите, ако сме първа политическа сила, ще носим ясна политическа отговорност.

Това заяви вторият в листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР-София Александър Иванов.

Хаосът в държавата трябва да спре, допълни той.

“Трябва стабилност, за да стартират инфраструктрни проекти и да има един спокоен бизнес. Виждате, че няма нито един започнат, а и завършен инфраструктурен проект.”

Той посочи, че приоритетите на коалицията са запазване на евроатлантическата ориентация, членство в еврозоната, пълноправно членство в Шенген и членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Политикът посочи, че управляващите през последните три години трябва да отговорят защо България не се е възползвала от договореното в Европейския парламент за земеделието, инфраструктурата, икономиката. Той поясни, че от отпуснатите пари са усвоени едва 4%, а наближава краят на програмите.

Трябва да си зададем въпроса кой може да вкара България в еврозоната – ГЕРБ, които вкараха страната в чакалнята или тези, които 2023 “успяха” да ни вкарат в „сивия“ списък за пране на пари на глобалния надзорен орган FATF, каза кандидатът на ГЕРБ.

Българите обедняха пред последните три години, коментира Иванов.

Залагайки на ГЕРБ-СДС, българите могат да очакват едно позитивно развитие на икономиката и повишение на доходите, съобщи Александър Иванов.

Трябва да попитате Асен Василев с кой ще се коалира след изборите – досега не са се само с “Възраждане”, разкри той.

Относно изтеклите записи, за които се твърди, че са от събрание на “Продължаваме промяната”, Иванов каза:

“Доскорошните записи, които те публикуваха в социалния си профил на “Продължаваме промяната”, се говори за някакви милиони в кеш, които събират за предизборните си кампании – те трябва да отговорят на въпроси, включително и пред техните избиратели”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts