| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Два влака са се сблъскали, има леко пострадали

Пътнически влак и маневрен локомотив се удариха на Централна гара в София

Това съобщиха за NOVA от БДЖ. По неофициална информация една жена е пострадала. Екипи на дружеството пътуват към мястото.

Инциентът е станал при извършване на маневра. Две жени са пострадали леко.

От сайта на БДЖ “Пътнически превози” става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидент на железния път. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16.20 ч., а влакът за Бургас – в 16.40 ч.

По-рано тази сутрин бе съобщено, че има софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София, което е предизвикало закъснения в графика на движение на влаковете.

Късно в понеделник е възникнал проблем в осигурителната техника на Централна гара, който е отстранен в 22:30 часа. По тази причина са отменени редица влакове, а други закъсняват в порядъка от 40 до 120 минути, съобщиха от НКЖИ.

От 7-ми май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа.

В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация

Очаквайте още подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts