| | | |

Скандал в ефира: Деси Атанасова скастри Цветанка Ризова: Не ми се молете!

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира актуалните политически теми в предаването “Лице в лице” по БТВ.

С колегите от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) работихме върху обща законодателна програма и имаме съгласие тя да изглежда по определен начин.

Към този момент правителството няма изработена управленска програма. Аз се надявам в рамките на седмица министрите да започнат да извеждат най-важните приоритети.

Тя припомни, че колегите им от ПП-ДБ преди няколко месеца, когато отново се е обсъждала темата за съдебната реформа, те не са били в залата.

„Поискахме и КС да даде тълкуване на ролята на Следствието в независимата съдебна система.

На въпроса за г-н Пеевски, не знам дали има два прочита, дали се обсъжда име, пост и дали има някакви различни стандарти по отношение на различните народни представители.

Днес аз напомних, че когато чегъртаха ГЕРБ, тогава и ДБ гласуваха по един странен начин един народен представител да не участва в парламентарна комисия.

Всеки народен представител е избран, той има права по Конституцията. Това са парламентарни традиции“, подчерта тя.

„Има теми, които са изведени, като приоритет на това правителство – конституционна реформа, Шенген, евроатлантическият път на България.

Има теми, по които явно няма да имаме разбирателство, и това е категорично и ясно, не само в рамките на 49-ия парламент.

Все пак ние имаме някаква история и аз ако трябва да обясня и вчерашния вот, дори и личния си мой вот, защото се чувствам длъжна да го направя.

„За мен гласуването на това правителство бе голям личен компромис, но е единствената възможност за стабилно управление. Този компромис трябваше да бъде направен.

Аз имах твърде много критики и претенции към персоналния състав на това правителство, например за Асен Василев като финансов министър.

Ние обещахме стабилност на българските граждани и това бе по-добрият вариант. Гласувах „за“ и заради Мария Габриел, която ще вложи усилия, за да докаже, че България може. Ние направихме огромен компромис само и само да има България правителство“, обясни тя.

Да, Делян Добрев не го направи. И сега в мнозина от нашите избиратели Делян Добрев е положителния герой, защото си отстоя мнението.

Само че аз абсолютно осъзнато гласувах България да има редовно правителство, защото ние това сме обещали на българските граждани. Кредит на време единствено бих дала на това правителство. Кредит на доверие не.

Гласувах и заради Мария Габриел, която съм сигурна, че ще вложи сили, решимост знания за това да докаже, че България може да изглежда по друг начин”, заяви още Атанасова.

Атанасова бе запитана за исканите имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров:

„Доколкото ми е известно от г-н Александров, става въпрос за семеен развод и скандал”, поде тя.

“Нека да не дълбаем в тази тема значи”, отвърна Ризова, но бе моментално скастрена:

“Вие дълбаете в тази тема, а тя е лична! Бойко Борисов колко години е лице без имунитет?”, запита на свой ред депутатката.

“Тогава ситуацията беше различна”, отговори й Ризова.

“Каква друга е била ситуацията?“, учуди се народната представителка от ГЕРБ.

„Ама, моля ви, ситуацията беше различна заради Гешев“, отвърна Ризова.

„Няма нужда да ме молите нищо“, остро й заяви Атанасова.

„Ще вложим всички усилия, за да има конституционна реформа“, каза тя.

„Прокуратурата как така след 2 години получи просветление, че Кирил Петков е нарушил Конституцията. Тогава прокуратурата не обърна внимание, Радев помните ли какво каза? Ако има други министри като Кирил и Асен, България ще бъде рай“, каза тя и добави, че Петков наистина е нарушил и според нея Конституцията.

„Прокуратурата не може след две години да се сеща. Тя се е превърнала в бухалка“, каза тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts