| | |

След мега скандала: Денков отговори на Борисов, влезе в обяснителен режим

Аз не съм ги поръчвал тези билбордове. Те са в Пловдив и София. Аз не съм кандидат от тук.

Това заяви акад. Николай Денков, който е водач на листите на „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ в Бургас и Шумен.

„Борисов през последните седмици каза, че е единственият готов за премиер. Казва си, че иска да управлява с Пеевски. От тази гледна точка някой ги рекламира тях. Трябва да са доволни, че някой безплатно им прави реклама“, каза той в отговор на думи на Бойко Борисов от понеделник по повод скандален билборд на ПП-ДБ.

Според него, явно се притесняват от това сравнение.

„Аз бях поразен какво мото са избрали – стабилност и сигурност. Ама хайде да си спомним каква беше стабилността. Стабилността, в която привличахме инвеститорите с евтина работна ръка – стабилна бедност“, посочи бившият премиер и добави към това, че няма нито еидн осъден мафиот.

Попитан дали е искано разрешението му неговото лице да бъде поставено на въпросните билбордове, той отговори:

„Такова сравнение ние правим в презентацията и то е след като покажем сравнение между политиките, които предлага ГЕРБ и политиките, които ние предлагаме“.

„Не виждам каква страна съм в тази дискусия. По същата логика трябва да съставят акт на Борисов и Пеевски. Техните лица също са там. Това е реклама за тримата“, изтъкна Денков.

„Не е за моя сметка. Аз не го плащам това нещо“, каза той за въпросния билборд.

Денков отрече да знае и кой го е поставил: „Не знам. Ще питате тези, които са ги сложили. Предполагам, че са от нашата партия“.

„Ако аз съм санкциониран, естествено, че ще го обжалвам“, каза той по повод решението на ЦИК билбордовете да бъдат свалени.

„Очевидно е, че някой е подскочил нависоко. Въпросът е защо наистина се е притеснил от тези плакати“, коментира той решението на ЦИК.

Ще стане ясно, че най-добрия министър-председател изобщо не е Борисов. В тази държава има поне една дузина хора, които биха могли да управляват“, смята Денков.

Той повтори думите на Кирил Петков, че ПП-ДБ никога повече няма да се коалират с ГЕРБ и ДПС: „С Борисов и Пеевски сме категорични – точно заради опита, който имахме“.

„Не знам как се разбират двамата. Защото през септември Пеевски искаше да е премиер“, добави той.

По повод последния изтекъл запис с разговори на ПП-ДБ Денков каза: „ Не съм го слушал. Слушах първия запис. Видях много ясно, че е рязан, кълцан и слепван“.

„Аз си спомням този разговор бегло. Това, което говорихме, че е за кеша в торби на Борисов. Някой много удобно беше изрязал тази част за Борисов“, обясни той.

Бившият премиер призова службите на намерят оригиналния запис и ако намерят нещо притеснително, да започне следствие.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts