| | | |

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента. Причините!

От “Продължаваме промяната – Демократична България” са събрали подписи с искане за още едно извънредно заседание на Народното събрание. То трябва да се проведе следващата седмица.

Това обяви пред журналисти бившият премиер Николай Денков.

По думите му извънредното заседание се иска заради два казуса.

Единият е свързан с грандиозния гаф по отношение на изпратената в последния момент грама с искане за гласуване, което не съответства на позицията на България (скандала с българското гласуване на резолюцията за геноцида в босненския град Сребреница от юли 1995 година – б.ред.)

Искането е от премиера и външен министър към посланика.

Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, щеше да бъде огромно петно върху България, което щеше да се използва срещу нас години наред. Добре е, че посланикът всъщност не е свършил това.

Днес бяха изключително изненадан да видя някакви лъжи, че това не е последен документ. Истината добре се знае и може да се проследи в документите, заяви Денков.

Втората тема е свързана със заплатите на лекарите и медицинските сестри.

При увеличението на бюджета на здравната каса за тази година бяха предвидени средства, така че да има поне 1500 лева минимални заплати за медицинските сестри и поне 2000 лева стартова заплата за лекарите.

Това е борба, която водим от 2 г. и сега отново виждаме опит да бъде отложено за още една година. Не знам защо вместо да търсят решения, непрекъснато мислят доводи, с които да се отлагат такива изключително важни решения за България.

Като си заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови болници да отворим, няма да има кой да работи, посочи Николай Денков.

Ако имахме редовно правителство, това беше абсолютно основание да се иска вот на недоверие, коментира съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Абсолютно недопустимо е в последния момент по конспиративен начин мнинистър-председателят да дава указания на нашия представител в ООН.

Като държава ние сме съвносители на проекта на това решение и това е абсолютно основателно, защото става въпрос за безжалостно избиване на огромно количество хора в центъра на Европа.

Нека да дойде Главчев да чуем какви са неговите основания да поиска това нещо. Това е абослютен скандал. Това, че е служебно праивтелство, не ознчава, че трябва да си правят каквото поискат, подчерта Атанасов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts