| | | |

Георг Георгиев: Денков бил призовал Борисов на дебат – съжалявам го понякога

ГЕРБ няма отношение и не се намества в решенията на служебния кабинет.

“Във външната политика трябва да се внимава какво се говори и как се интерпретират събития. Когато не познаваш механизма на взимане на решения в дипломацията, това може да създаде конфузии“, обяви Георгиев.

По думите му, когато има някакви документи, част от документооборота в дадена институция, то не следва по този начин да бъдат публично оповестявани.

“За да се стигне до дадено решение, се минава през много стъпки, за да бъде финализирано. Затова казвам, че случващото се в момента е плод на една истерия и непознаване на начина на взимане на решения в международните отношения“, коментира зам.-външният министър.

“Промяната”, които не познават механизмите на дипломацията, истеризират темата със Сребреница, тъй като вече второто място им се струва химера. Очевидно се създава изкуствено скандал, защото от ПП-ДБ нямат какво да комуникират с избирателите си.

Това заяви пред БТВ Георг Георгиев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Перник.

“В момента наблюдаваме от страна на “Продължаваме промяната“ хора, които истеризират, явно под натиска на това, че губят почва под краката си. Явно им се привиждат привидения, свързани с несъществуващи събития. Опитват се да привлекат някакво внимание към себе си“.

“Нашите приоритети са да възстановим състоянието на държавата такава, каквато беше през 2021 г. Виждаме социално и граждански затормозена държава. Страна, която след три години “променки”, се намира в недобро състояние.

Това казват и хората. След възстановяването ще дойдат и инвестициите”, допълни Георгиев.

След 9 юни пак ще има държава, пак ще има Народно събрание, и пак ще трябва да опитаме да съставим кабинет. ГЕРБ и ДПС няма да правят самостоятелна коалиционна форма, категоричен бе той.

“Призовахме ПП-ДБ да се държат възпитано и културно, така че да можем утре отново да седнем на маса – това ще се случи, след като се вразумят.”

“С гласовете на ГЕРБ Денков стана премиер. Ние не сме имали нужда от гласовете на ПП-ДБ, нито сме молили. ГЕРБ дори отстъпи правото си да излъчи министър-председател, след като спечели изборите миналата година.”

Те не могат и срещу Борисов да тичат да го стигнат по компетентност, смята водачът на листата на ГЕРБ в Перник.

Денков бил призовал Борисов на дебат – съжалявам го понякога, каза Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts