| | | |

Манфред Вебер попиля ПП-ДБ: Мария Габриел не стана премиер, партньорите нарушиха договорката! Бойко Борисов е…

“Знам, че ГЕРБ има над сто хиляди членове и съм впечатлен от Вашата сила и страст! Партията е автентична европейска формация с доказани лидери. С вас ние сме по-силни от всякога!”.

Това заяви президентът на Европейската народна партия Манфред Вебер по време на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Античния театър в Пловдив, предава Труд.

Той изрази своята увереност, че следващата неделя ГЕРБ ще спечели и парламентарните, и европейските избори.

“Ние ще продължим да бъдем двигателят на Европа през следващите пет години! Докато другите само създават хаос, ГЕРБ е партията на опита и стабилността”, подчерта Вебер.

По думите му Бойко Борисов е истински европейски лидер с доказан опит.

“Под ръководството му България се присъедини към Банковия съюз на ЕС, запази границите сигурни и постигна неимоверен икономически растеж. Ти даваш на България силен глас в ЕНП и в цяла Европа”, обърна се Вебер към председателя на ГЕРБ.

Манфред Вебер отчете, че благодарение на доброто управление на средствата от ЕС в България бяха изградени не само големи инфраструктурни обекти като разширенията на софийското метро и автомагистрала „Тракия“, но също и домове за възрастни хора, училища и пътища в селските райони.

“ГЕРБ е истинската проевропейска партия в България. Не всяка партия може да твърди, че е управлявала България успешно. ГЕРБ може”, категоричен беше той.

Президентът на ЕНП припомни, че когато е дошло време Мария Габриел да стане министър-председател, както беше договорено с партньорите от правителството, те нарушиха договорката. Те предадоха обещанието си за стабилност пред българските граждани, каза той.

Вебер предупреди, че пред смъртната опасност от крайната десница в България и Европа не можем да се допусне такава безотговорност.

“ГЕРБ е единствената партия, която може да победи крайната десница и да осигури добро управление за България! Ето защо вие ще спечелите изборите”, допълни той.

Манфред Вебер уточни, че при правителството на Бойко Борисов границите на България бяха сигурни и той беше един от първите лидери, които предупредиха Европа за неконтролираната миграция.

“Спомням си, че посетих границата между ЕС и Турция с Бойко преди пет години. И двамата знаехме, че Европа се нуждае от нова миграционна политика, която гарантира безопасността на нашите граждани, приема нуждаещите се, но също така затваря границите ни за заплахите. Това ни струваше много усилия. Борихме се срещу безотговорността на крайната десница и наивността на левицата”, отчете Вебер и добави:

“Сега Европа има пакт за миграцията, който защитава нашите граници, както и нови споразумения с Тунис и Египет за борба с трафикантите на хора. Скъпи приятели, това е наш успех! Другите приказват, ние намираме решения!”

Президентът на Европейската народна партия предупреди, че работата не е свършена.

“През следващия мандат ще увеличим броя на служителите на Frontex на 30 000, за да защитим границите си. За да подсигурим границите си, трябва да направим още една крачка – и мисля, че ГЕРБ е единствената партия, която може да го направи:

Необходимо ни е България и Румъния да станат пълноправни членки в Шенген! Това е добре за бизнеса, добре е за сигурността, добре е за Европа”, каза още той.

В речта си Манфред Вебер спомена още, че трябва да се даде възможност на младите да останат близо до дома си и да направят родината си по-богата! “И ние не искаме най-добрите студенти да напускат Европа и да ходят по Харвард или Оксфорд, а да създадат най-иновативните университети в Европейския съюз.

Например, в нашата Европа студентите ще намерят най-добрите университети в Европа, като например в София и Пловдив. Трябва ни повече ГЕРБ, повече Мария Габриел в Европейския съюз”, категоричен беше той.

Като най-важното предизвикателство, от което зависи бъдещето на Европа, Вебер определи сигурността.

“Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните “Алтернатива за Германия” и “Възраждане” може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби”, отбеляза още той.

“Скъпи Бойко, скъпа Мария, скъпи Росен, благодаря ви за лидерството за Европа и България! Скъпи приятели от ГЕРБ, благодарим ви, че сте партията на новите работни места, сигурността и Европа в България! Заедно ще победим”, завърши президентът на Европейската народна партия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts