| | | |

Уволнена шефка от бивш премиер спечели конкурс главен секретар на МС

Уволнената при кабинета Стефан Янев шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е спечелила конкурс и ще заеме постоянно постта главен секретар на МС.

Козарева, която и в момента е на тази позиция, но като временно изпълняващ, се е явила на конкурс, нямала е конкуренция и ще бъде бетонирана на него, пише clubz.bg.

Изданието припомня, че Козарева бе определена за и.д. главен секретар веднага след встъпването в длъжност на служебния премиер Димитър Главчев.

На 8 май за поста е бил обявен конкурс с 10-дневен срок за подаване на концепция на тема „Усъвършенстване на основните процеси в администрацията на Министерския съвет в контекста на електронното управление“. На конкурса се е явила само Козарева и е класирана на първо място.

Това е първият конкурс от този вид за поста главен секретар и той изненадващо се организира от служебен кабинет. Така Козарева ще бъде бетонирана на поста и отвъд краткия хоризонт на служебното правителство.

Габриела Козарева бе отстранена от Агенцията по вписванията при служебния кабинет на Стефан Янев с аргумент натрупани сериозни пропуски в работата на агенцията.

Тогава правосъдният министър Янаки Стоилов обяви, че в агенцията е забавена обработката на огромен брой финансови отчети и несвързан Търговски регистър с информационната система на бизнес регистрите.

Проверката в агенцията тогава започна по друг повод – отказ да се впишат рокади в две болници – “Лозенец” и “Александровска”.

Козарева е кадър на НГДЕК, завършила е право в СУ, била е зам.министър на спорта и е оглавявала и агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts