| | | |

Внучката на Виолета Донева, обвинена за убийството на баба си, шокира всички с думите в съдебна зала

“Безкрайно обичам баба си, тя беше един невероятен човек и ужасно съжалявам”

Така проплака Ивет Стайкова в съдебна зала, предаде “Фокус”.

Въпреки че дни по-рано адвокатите ѝ бяха заявили пред съда желанието ѝ да направи изявление пред журналистите, днес попитана от съдията по делото дали иска да разговаря с репортерите, тя се отказа от намерението си.

Ивет Стайкова е обвинена за убийството на баба си Виолета Донева, извършено на 22 октомври 2022 г. с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

Според обвинителния акт 81-годишната актриса, запомнена от филмите “Обич” и “Сбогом, приятели”, е издъхнала от 54 удара с кухненски нож в главата и тялото.

Ивет вече 18 месеца е в ареста.

Защитата на подсъдимата поиска домашен арест с гривна за Ивет, защото още няма в сила присъда и е съдействала изцяло на органите на реда.

От държавното обвинение бяха категорично против, като прокурорът по делото подчерта, че съпричастността ѝ към убийството под въздействието на наркотици, по никакъв начин не е разколебано.

“Още повече, че налице са примери, че електронната гривна не гарантира, че няма начин да се укрие. Освен това предвид това как ѝ влияе приема на наркотици, няма гаранция, че няма да извърши ново посегателство, този път към другата си баба и дядо”, допълниха от обвинението.

По-късно стана ясно, че съдът пусна под домашен арест подсъдимата за убийството на актрисата Виолета Донева – Ивет Стайкова.

“Те са изразили съгласие да я приемат и да отговарят за поведението й”, обясни един от защитниците й – адв. Петър Чалъмов.

Ивет се съгласи периодично да й бъдат правени тестове за наркотици докато е под домашен арест. Обеща, че няма да посегне към дрогата никога повече.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts