| | |

Reuters гръмна с новина за McDonald’s: В ЕС сложиха край на една епоха

Американската верига за бързо хранене McDonald’s няма право да използва термина „Биг Мак“ за птичи продукти, след като не го е използвал за тях в продължение на пет последователни години.

Това каза вторият висш съд в Европа, съобщава Reuters.

Решението на базирания в Люксембург съд се съсредоточи върху опита на Supermac през 2017 г. да отмени използването на името Big Mac от McDonald’s, което американската компания е регистрирала през 1996 г. за месни и птичи продукти и услуги, предоставяни в ресторанти.

Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз отхвърли молбата на Supermac за отмяна и потвърди използването на термина от McDonald’s за сандвичи с месо и пиле, което накара ирландската компания да оспори решението.

Supermac’s, който отвори първите си ресторанти в Голуей през 1978 г., продава телешки и пилешки бургери, както и пържени пилешки хапки и сандвичи.

Съд на ЕС отмени правата върху търговската марка на McDonald’s за продажба на пилешка версия на бургера Big Mac, но му позволи да запази защитата за традиционната рецепта за говеждо на веригата.

Това решение все още може да бъде обжалвано пред най-висшата инстанция на ЕС – Съда на Европейския съюз.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: McDonald’s

Similar Posts