| | | |

Извънредно: Кървав ужас с влак край Горни Дъбник по тъмно, ето какво се е случило

Железопътен инцидент у нас. Бърз влак е прегазил двама работници на жп секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско.

Разследващи пътуват към мястото, информира bTV.

Влакът е потеглил в 16:35 часа от Варна. От БДЖ информират в 22:14 часа на 6 юни, че влакът престоява на гара Горни Дъбник заради инцидент.

През ноември миналата година двама служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ загинаха в София при гара „Илиянци“, след като бяха прегазени от локомотив.

Липсата на видимост, профила на пътя и наличието на храсти – всичко това е в основата на инцидента.

„Влакът тръгва от гара „Илиянци“ към съответния пост, за да остави вагоните. Връщайки се отново към гарата, той удря колегите. Става дума за много остър завой, който е обрасъл с храсти. Трудно е било за машиниста да ги види, защото седи в дясната страна на локомотива, а кривата е лява“, обясни Петър Бунев, съпредседател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

При друг инцидент на Централна гара в края на май тази година 12 души пострадаха, след като пътнически влак и локомотив се удариха. Четирима бяха откарани в лечебни заведения – двама в „Пирогов“, един в ИСУЛ и един във ВМА.

Влакът е закъснял с 10 минути с потеглянето си от гара, ще се установява защо това се е случило.

А само преди седмица, на 1 юни, локомотив на гарата в Лом осъмна с разбито стъкло и срязани маркучи на спирачната система. За щастие машинистите виждат навреме, че 87-тонната машина не може да бъде управлявана. За срязаните маркучи беше арестуван техен колега – също машинист.

„Аз съм в железопътната система от 1997 г. За първи път такова нещо ми се случва – да се посегне на спирачна система. И в сводките не съм го виждал. Това нещо е смъртна присъда за локомотивната бригада и пътниците“, каза инж. Еленко Кирков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts