| | | |

В лятната жега Кирчо прегря: Бойко Рашков има всички качества да се бори с корупцията. Имаше някакви снимки на Борисов с…

Втори път сглобка в този формат избирателите ни не искат и ние няма да я направим.

Това заяви пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната -Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков.

Причината за това, по думите му, е фундаментална сделка между Борисов и Пеевски.

„Докато тази сделка стои между тях двамата наша визия за европейска България не може да продължи“, заяви Петков. Той посочи, че на срещите със симпатизанти и хората са казвали, че отчасти разбирали защо ПП-ДБ са участвали в сглобката.

Но са заявили: „Втори път ние не искаме нашите гласове да бъдат използвани по този начин“.

„Искам да уверя всички хора, които се чудят дали дали техният глас ще се промени – няма да се промени“, увери Петков.

„Ние осъзнахме лимита на възможността да се правят реформи с тях“, каза той адрес на ГЕРБ и ДПС.

„Тази комбинация я разбрахме в последните месеци. То не е ГЕРБ-ДПС, то е Борисов-Пеевски. Ние имаме мечта, ние се върнахме към идеята защо сме в политиката“, обясни Петков.

„Не ни е страх да бъдем нито първа политическа сила, нито да сме в опозиция“, каза той.

Според него, частните болници в България са свързани с ГЕРБ и ДПС.

„Правителство с ГЕРБ докато тази реална сглобка стои при тях – между Борсов и Пеевски, няма смисъл. 9 месеца го правихме това“, подчерта той.

„Ние защо се върнахме тук? Аз защо си промених живота – не за да защитавам нечий интерес, защото имам мечта. Тази мечта не е умряла“, заяви Петков.

„Ако имахме избирателна активност като в Германия, на ДПС депутатите в следващия парламент щяха да са 18“, смята той.

„Хората ни се разсърдиха, че седнахме с ГЕРБ. Това беше проблемът. Как е възможно да седим с тях на една маса? Те видяха резултата“, заяви бившият премиер.

„Въпросът не е да излезе нашата математика. Въпросът е да не излезе тяхната математика“, каза той по отношение на ГЕРБ И ДПС.

„Най-големият проблем с еврозоната не е Асен Василев. Това са всички хора, които имат незаконен кеш. Защото трябва да отидат в банката да сменят лева в евро и да обяснят откъде са ги взели“, отговори той на критиките за забавянето на влизането ни в еврозоната.

По отношение на изтеклия запис с „кеша“ Петков каза: „Слушате записа и се чуват едни токчета в далечината в перфектно качество на звука.

Изведнъж започва да говори Асен Василев или Кирил Петков и нищо не се чува. Те слагат филтър върху гласовете, за да не може да се разбира“.

„Никога този словоред по този начин, който го чухте, не е имало“, категоричен беше той.

„Даже съм горд да видя, че такъв страх и такова усилие, се вкарва срещу нас. Не забравихте ли, че всички компроматни атаки са срещу нас?“, заяви Петков.

По отношение на изнесената информация за възможна манипулация на изборите в София, той посочи: „Никой не печата изборните книжа. Има ролки, които са запечатани с цялата документация за последните избори, свързани с това, че има дело срещу настоящия кмет.

Самият кмет ще има допълнителна охрана на това. Няма нищо друго.

Ще се опитат да спрат електронното гласуване – няма да успеят. Кметът спря обществени поръчки, които са към ГЕРБ, и в момента те са абсолютно бесни“.

Според него, на всеки скандал, в който е замесена ГЕРБ, е трябвало да има огледален скандал с ПП-ДБ: „Имаше някакви снимки Борисов с кеш. Трябваше изведнъж да има пудел с кеш и пудел с Живко Коцев“.

„Бойко Рашков има всички качества да се бори с корупцията“, смята Петков.

На въпроса дали би назначил Лена Бориславова за шеф на кабинета си, той отговори: „Със сигурност да! Но аз не смятам да съм премиер“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts