| | | |

ГЕРБ: Лудият с картечница, наречен „промяна“, вече успя да изстреля достатъчно куршуми. Между едрите популисти като Кирил Петков и Костадин Костадинов…

Единственото нещо, което знаем със сигурност, е че няма да позволим повече експерименти и повече потъпкване правилата на демокрацията. Сглобката беше експеримент.

Това каза пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

По думите му, класиката е коалиция, сериозни преговори, подписване на споразумение.

„Ние сме достатъчно зряла партия, за да знаем, че в една демокрация няма начин да предпоставяш вота на избирателите. Когато народът те подреди по определен начин, тогава зпаочваш да взимаш решения“, посочи той.

„Чуйте го Кирил Петков преди малко – ние спряхм, ние спряхме, 16 пъти повтори „спряхме“. Вярно е. Всичко спря“, подчерта Митов.

„Хората разчитат вече на подобрена версия на управлението на ГЕРБ. Един вид реставрация се получава, след революцията“, смята той.

„Между едрите популисти като Кирил Петков и Костадин Костадинов, между ПП и „Възраждане“ има връзка, те са плод на едрия популизъм“, посочи Митов.

Според него, начинът, по който Асен Василев управлява публичните финанси, е икономически популизъм.

„Асен Василев целенасочено и активно спря влизането в еврозоната чрез помпане на инфлацията“, изтъкна заместник-председателят на ГЕРБ.

„Между нас и „Възраждане“ зее дълбока пропаст“, увери той по повод твърденията, че предложения на ГЕРБ-СДС са били приемани с помощта на партия „Възраждане“.

„Лудият с картечница, наречен „промяна“, вече успя да изстреля достатъчно куршуми. Всеки глас за ГЕРБ-СДС на тези избори е един патрон по-малко в арсенала на лудия с картечница, наречен „промяна“. За нас винаги е било важно да се отнасяме сериозно към държавата, към институциите“, подчерта Митов.

„Много сериозни заявки се дават на глобално ниво, за да си позволим ние да лъкатушим и да се чудим как да се балансираме и да ходим от избори на избори. Ако статукво означава ред и сигурност, аз нямам проблем да се идентифицирам с такова статукво“, добави той.

На въпроса „Ще видим ли ГЕРБ заедно с ДПС“ той отговори: „Дайте да минат изборите. Аз няма как да каже в сегашния момент какво ще се случи“.

По думите му, ДПС и ПП са „ценностно близки“, неслучайно ПП са кандидатствали в АЛДЕ.

“Най-парадоксалното е, че дълбоко корумпираните говорят за борба с корупция. Въпреки че цяла България ги видя как те говорят да разпределят кеш”, каза той, визирайки изтеклите записи с разговори в ПП-ДБ.

Според него не е вярно, че записите са монтирани: “Те така си говорят”.

“Нашите опоненти много обичат да си живеят в измислен свят, да халюцинират, да си изграждат конструкти, които са фантазийни. В гласуването в ООН за Сребреница изведнъж чухме че Вучич се бил обаждал на Бойко Борисов. Намесиха и Сретен Йосич. Аз го бях забравил че е жив този човек. Г-н Петков едва ли би направил разлика между Сретен Йосич и Миле Китич”, коментира Митов.

По повод изказването на сръбския президент, че се е надявал до последно България да гласува “въздържал се” за декларацията за Сребреница, той заяви:

“Вучич да си каже защо за Бога е имал такива надежди. Може да са се водили разговори със самото ООН. Обсъждало се е явно нещо, което аз не мога да обясня”.

Според него представителят на България в ООН е гласувал така, както е трябвало.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts