| | |

Радев се озъби, отвърна на Борисов за голите си снимки и гларуса: Някои политици се чудят как да си скрият срамотиите

Президентът Румен Радев гласува в столичния квартал „Слатина“.

Той избра да направи това с машина.

“Гражданската активност не се изчерпва само с явяване пред урните. Това означава гражданите да помнят какво са обещавали политиците и да си го търсят. Ние ще спрем да ходим толкова често пред избирателните секции, когато партиите започнат трайно да оправдават доверието на гражданите, за което молят днес”

Това заяви той пред журналисти.

“Това дали ще се състави правителство зависи от партиите и аз се надявам те вече да са си научили урока. Българските политици, макар и по трудния начин, крайно време е да са научили тежкия урок, че трябва да поставят обществените интереси пред своите собствени и партийни”, добави той.

“Отказът от защита на националните интереси води неизбежно до партийна и личностна делегитимация. То уронва доверието в институциите и в самите устои на демократичния процес”, каза президентът.

“Машинното гласуване е една бариера срещу основния проблем в нашите избори – недействителните бюлетини”, смята той.

“Преди всеки избор партийни оракули плашат с партия на президента, за да могат после да си сглобят по-добре собствената сглобка. Крайно време е партиите да съставят правителство, базирано на ценности и споделени програми, това напред да бъде общественият интерес, той да бъде водещ, а не от страх, че ще излязат от властта”, посочи президентът.

“Но ако така продължава, наистина с безпринципни коалиции, рано или късно такава алтернатива ще се появи”, допълни той.

Помолен да коментира думите на Борисов, който го сравни с гларус заради снимките му от морето, той заяви:

„За мен беше удоволствие в деня на световните океани да бъда сред толкова млади хора, ентусиазирани за опазването на българската природа.

Последните няколко избори и сглобки разсъблякоха безжалостно дрехите на някои партии и политици и те сега се чудят как да си скрият срамотиите“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts