| | | |

Бившият шаман на Радев със заклинание: Ако се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката

“В България ще се появи нова мощна политическа сила, от която има нужда обществото. Такава, около която да се формира нов тип управление. Ако не е президентът, ще е нещо друго.”

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Александър Маринов.

Персонифицираните очаквания са насочени към президента, смята той.

“В момента това изглежда най-логичното. Ако ще се появи нещо ново, силно, мощен старт, трябва да е около него. Обаче не съм сигурен, че няма да е нещо ново друго.”

Проф. Маринов, който преди вота открито подкрепи формацията на Кузман Илиев “България може”, обясни, че “трябва да се появят неща, да се тестват, постепенно да наберат мощ, няма да стане изведнъж”.

Политологът посочи, че Румен Радев не стои зад “Солидарна България” и допълни, че “на страха очите са големи”.

“Президентът не е по задкулисните сделки, по които са майстори други хора”, подчерта Маринов.

Огромен проблем е страхотният спад на избирателната активност – това никой не можа да го улови. Втори парадокс – победителите са загубили поне 100 000 гласа, коментира Александър Маринов в предаването “Преди всички”.

“Ако подредите 10 джуджета, второто джудже с 2 см по-високо от третото, това не го прави гигант.”

Относно броя на гласовете за всяка от партиите в Народното събрание проф. Маринов отбеляза:

“Да не се окаже, че ще очакваме стабилно правителство от политически сили, които представляват 10% от българските граждани.”

“Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката. Няма как този състав на политическата система да излъчи стабилно, работещо управление. Трябва да се появят нови, които имат доверие. Това ще се случи”, прогнозира политологът.

“Величие” може да е нещо, което изразява по-трайна тенденция, предположи проф. Маринов. Според него новата политическа сила е “огромна изненада за тези, които бяха решили предварително какви ще са резултатите и не искаха да погледнат встрани”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНР Архив

Similar Posts