| | | |

Предозиране: Денков са оплака от Борисов – опитал се да му пречи на контактите в САЩ

Сапунката в правителството продължава.

ГЕРБ и ПП продължават да не отстъпват от позициите си за Външно министерство.

Към това днес се добавя и острата реакция на премиера Денков срещу лидера та ГЕРБ Бойко Борисов, който, по думите му, се опитал да му попречи на контактите в САЩ.

“Въпросът относно името на следващия външен министър не е решен, но преговорите с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет продължават без напрежение”, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, който посети ПАВЕЦ “Белмекен” по повод окончателното завършване на рехабилитацията на централата.

“Ние с г-жа Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която няма разлика между нас двамата. Постовете не са основното, а какво можем да свършим при една или друга конфигурация.

Но това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може, когато има дискусия, да се чуват съответните мнения”, настоя министър-председателят.

Денков каза, че има доверие от партиите към него и към Габриел и когато има резултат от разговорите между тях за ротационния кабинет, ще търсят подкрепата на партийните лидери за гласуването в парламента.

„В цялата дискусия беше много преекспонирана темата кой какъв пост ще заеме. Ясно казахме, че с вицепремиера нямаме различия във външната политика и това се видя ясно през изминалите девет месеца”, каза Денков.

Премиерът разкритикува лидера на ГЕРБ. Борисов се опитал да му пречи на контактите в САЩ..

„Всичко започна с изказването на г-н Борисов, който постави под въпрос възможността премиерът да отиде с министрите в САЩ. Това беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е неприемливо”, обяви изненадващо Денков.

На въпрос кога се предвижда да приключат обсъжданията с Мария Габриел относно състава на ротационния кабинет, премиерът отговори:

“Ще видим как ще се случи. Това, което е фиксирано, на 6 март нашето правителство ще подаде оставка”.

Денков каза още, че не е обсъждана оставката на земеделския министър с Мария Габриел, но поясни, че не е и чувал за такова искане от друг освен от част от протестиращите.

“Голяма част от протестиращите земеделци искат да работят с Кирил Вътев, за да има устойчивост и каквото е договорено, да продължи и след ротацията”, каза акад. Денков. Крайното решение щяло да бъде на двамата с Габриел.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts