| | |

Голяма опасност: ГЕРБ ги чака съдбата на ПП, ако направят това

Нова политическа реалност, която приключва един политически цикъл, започнал с протестите преди няколко години, с юмрука на президента Радев. Тя се характеризира с 2 неща. Дава се нова роля на основните политически играчи и се извежда нов тип протестен вот.

Това заяви докторът по конституционно право Борислав Цеков в ефира на bTV.

Сега предстои императивно пред ГЕРБ съставянето на правителството. Ако те се откажат, ги очаква съдбата на ПП, смята още той.

“Такава компроматна война не сме виждали досега и с това се целеше да се отвратят хората и да се откажат да гласуват. Толкова ниска избирателна активност не сме имали. Всички партии трябва се вслушат в хората, които вчера не излязоха да гласуват. Ако сега не се състави правителство, на следващите избори избирателната активност ще е още по-малка”, каза още Цеков.

Партия “Величие” като нищо може да участва в едно управляващо общество. Обикновено малките партии винаги подкрепят лидерите и гласуват винаги “ЗА” на предложенията.

Това е така, защото ако падне правителството и се стигне до до нови избори, тези малки партии най-вероятно няма да влязат отново в правителството, коментира икономистът Евгени Кънев.

„Колкото повече малки партии влязат в парламента, толкова по-вероятно е да подкрепят някаква коалиционна формула”, заяви от своя страна политологът Стойчо Стойчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts