| | | |

Лена Бориславова: Няма да се женя за Миро!

Макар Лена Бориславова да роди дъщеря си Деа преди едва 9 месеца, не я свъртя дълго време у дома. Оказва се, че юристката от ПП е прехвърлила майчинството на майка си, за да може да е по-ефективна в политическата си дейност, пише най-тиражният столичен всекидневник “Уикенд”.

В случаите, в които бабата е заета, Бориславова води отрочето си на работа, а колегите й от щаба с радост помагат със смяна на памперсите.

Лена споделя, че винаги е имала подкрепата на родителите си. Когато поема по пътя на политическата кариера, те не я окуражават заради различни притеснения, но и не я спират. Вярват в свободата на волята и в това, че всеки трябва да прави това, в което се чувства полезен.

Майка й застава плътно зад нея, помага й в оглеждането на бебето. За късмет, малката Деа е спокойно дете, което не създава проблеми.

„Покрай дъщеря ми за първи път смених режима си, в който всичко беше на всяка цена. Започнах да намирам време за сън, вместо да работя по нощите. Често се шегувам, че през първите 6 месеца след раждането съм спала повече, отколкото през предишните 2 години, взето заедно“, разказва Бориславова пред женското списание „Дива“, чиято корица краси този месец.

И допълва, че вероятно Деа е бебето с най-много сменени пелени в обществените сгради – в Министерския съвет, Народното събрание, щаб, парти за избор на кмет на столицата…

Лена има връзка с партньора си Мирослав Иванов от 11 лета, а появата на дъщеря им е логично продължение на дългогодишните им отношения. Тя е доволна, че мъжът й също работи в сферата на политиката и е най-голямата й подкрепа.

„Ако не беше той, може би щях да се откажа!“ категорична е юристката

Въпреки слуховете за тайна сватба, Бориславова отрича такава да се е състояла.

С любимия й в действителност правят планове за венчавка още през 2020 г., но те пропадат заради пандемията. Иначе дори имат резервация за ресторант. Всичко е готово – меню, цветя, фотограф. Лена даже си набелязва рокля. После обаче фокусът на младото семейство се измества и време за тържество не остава.

„Вече не знам дали има смисъл от подпис. Имаше момент, в който си мислех, че моите баби и дядовци ще искат да видят брачното свидетелство, за да са спокойни, но те сякаш също са на модерна вълна и никой не ме е питал „ама кога ще го направите?“.

Един лист хартия няма как да покаже стабилността на връзката, ако нея я няма. Мисля следващото ни голямо събитие да е кръщенето на Деа. Ще направим тържество и ще съберем най-близките си хора“, споделя чаровната брюнетка.

Въпреки че вече е майка, Бориславова изобщо не се вижда в ролята на домакиня. Свикнала е да е изключително дейна и да се затвори вкъщи зад печката за нея не е вариант.

Щастлива е, че колегите й проявяват разбиране към ангажиментите й на родител.

„Работната среда е определяща за това, една жена да не се налага да избира между кариерата и семейството. А моята е много подкрепяща. Имала съм такива предизвикателства – планирано мероприятие и в същото време нямаше кой да гледа детето. Тогава колега от екипа пое тази задача и аз бях спокойна, че всичко е наред“, разказва младата майка.

Като студентка тя често пътува по света до близки и по-далечни дестинации.

В периода 2016-2022 г. с колеги от Харвард обикалят Египет, Пакистан, Индия, Турция, Испания, Южна Африка.

„Традициите във всяка една от тези държави са различни и местните с голям ентусиазъм искаха да ни запознаят с културата си, да ни покажат колкото се може повече от нея“, спомня си Лена.

Когато Деа е едва на 5 месеца, Бориславова заминава с нея на международно събитие чак в Южна Корея. Летят със самолет по 16 часа в посока, но пътуването минава приятно и неусетно.

„За мен това беше ново място. Преди политиката, да пътешествам беше лесно, сега с графика на парламента е тромава организация“, коментира амбициозната дама.

Като на всяка жена, суетата не е чужда и на Лена, но в умерени граници. Казва, че в хода на кариерата си често е била подценявана заради младостта си, а и заради външния си вид.

„Дали си красив или грозен, винаги могат да използват това обстоятелство срещу теб, ако позволиш да се идентифицираш твърде много с външния си вид“, разсъждава Лена Бориславова.

Стилът й на обличане е съобразен с всекидневието и задачите й за деня. Има и моменти, в които използва облеклото си като акцент и послание – например когато напуска парламента в предишния мандат.

В този период камерите в пленарната зала винаги са насочени към нея. Тогава изважда всички сака и ярки цветове от гардероба си и ги носи на всяко заседание, за да се забелязва отдалеч. Т

ова е нейният начин да заяви присъствието си е ясно да покаже, че машинациите няма да я разколебаят.

„Исках да покажа, че ще премина през всичко и ще оцелея!, коментира Лена.

Освен юрист, Лена Бориславова е и основен двигател на партия „Продължаваме Промяната“. Родена е на 8 октомври 1989 г. в София. Завършва 91-ва немска езикова гимназия „Проф. К. Гълъбов“ в София, а след това следва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Специализира в Харвард, където е член на „Европейската асоциация на правистите от Харвард“ и на „Харвардската правна и бизнес асоциация“.

През 2018г. става една от трите българки в престижната европейска класация на списание „Форбс“ – „30 под 30“, в категория „Политика и право. Класацията отличава най-добрите млади лидери, изобретатели и предприемачи на Европа.

По време на правителството на Кирил Петко е говорител на МС и началник на политическия кабинет на премиера. Сега е кандидат за депутат от коалицията ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts