| | | |

Журналистка: Намеренията на “Величие” напомнят на вдигнатия юмрук на Радев! Николай Марков обясни, че ще готви гражданско неподчинение

Съвсем очаквано Петър Волгин („Възраждане“) е с рекорден брой преференции на евроизборите. 71 224 души са посочили, че предпочитат именно личността на Волгин да ги представлява в ЕП.

Няма смисъл да търсим с колко преференции е Стефан Тафров, но много здравомислещо звучи, че Тафров няма да попадне в европарламента, въпреки че станахме свидетели на големи фасони по медиите в предизборната кампания.

Избирателите понякога поправят грешките на лидерите, които редят листите. Кризата в ЕС не се изразява в увеличаване броя на евроскептичните депутати, както често биват наричани „крайно десни“.

Въпросът е до каква степен Европа все още може да остане солидарна и съвкупна, ако наднационалното ръководство на ЕС си прави каквото реши, заобикаляйки смисъла на националните правителства в областта на външната и вътрешната политика на държавите – членки на ЕС!

Европейският съюз е съюз на европейските християнски култури и на някогашни Велики сили. Целенасоченото отношение Европа да се изчерпва с еврото и стремежа за контрол върху националните власти – именно това ерозира много силно ЕС и създава неясна съпротива.

Без запазване на културните си корени, без демокрация в неизтърканото значение на тази дума, без толерантността към изразяването и многообразието на мнения Европа не струва нищо!

Европа е застрашена да загине не от „крайнодесните партии“, които биват набеждавани, че я „подриват“, а от фалшивото ръководство на глобалистите, което умело мимикрира и от години води ЕС към деградация. Има създаване на „подчинена класа“ в ЕС, както се изразяваше още преди години Улрих Бек.

А сега ситуацията е още по-зле. Страните от тази „класа“ ще „търпят загуба на своя суверенитет и накърняване на националното достойнство“. Правото на самоопределение, което е базисно за демокрацията, трябва да се отстоява и възстанови, ако бъде загубено!

Преференциите за Петър Волгин показват, че немалко избиратели притежават способността да разбират това.

За съжаление тези избори две в едно донесоха на България нов вътрешнополитически проблем и той се нарича „Величие“ – група от налудни, които акумулират психиатричния вот на нацията, и правят заявка, че могат да хаотизират с лекота политическата система.

Николай Марков вече обясни, че ще готви гражданско неподчинение. Дали пък това няма да е новият метеж, който ще разчисти терена за ново прекрояване на политическите играчи.

Фентъзи бълнувания и псевдорусофилство на един, дето преподава в НБУ (знаем кой може да преподава там) и има за задача да бълбука средата, да вдига протести, да създава блуждаеща среда, за да няма системност и последователност.

Вече сме разбрали, че няма значение кой финансира и създава хаоса и площадните революции, има значение кой се насажда накрая върху метеното. Едни плащат и организират, други биват ползвани, трети са измамени, а четвърти получават властта след това.

Заготовката „Марков“ скоро ще си покаже какво цели, като произведе резултати.

Фразеология от сорта „бели вълци“, „величества“, тиражиране на измислени цитати от Путин, изявления за секретни канали с Москва и повиквания от ДАНС за шпионство, и пр. са елементарна кука за дебилния сектор.

Нали всички мислещи си дават сметка, че се разиграва абсолютен театър и безотговорно говорене за целите на злоупотреба и манипулация на гражданите.

Да, въвлича се дебилния сектор, само че дебилният сектор е достатъчен за вдигане на бунтове, ако се наложи да се произвежда революция, и да се подхожда към преврат.

Намеренията на “Величие” напомнят на римейк на лятото на вдигнатия юмрук на Радев!

Помня, че когато Радев беше ползван за революцията срещу ГЕРБ, и АБВ на Първанов, и Отровното трио, и БСП, и “Да България”, и всички телевизии, и всички НПО-мрежи бяха на площада. Какво интересно съвпадение на интереси, нали?!

Кой спечели от хаоса?

Едни, дето разгромиха държавата, произведоха газова олигархия, бяха на каишка на Демократическата партия и пр.

Сега пак ще вдигаме протести срещу кражбите, след като вече докарахме едни, дето щяха да преустановят кражбите.

Вроятно този път ще продадем електропреносната и газопреносната система на България.

На кого?!

от фейсбук профила на Калина Андролова, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts