| | | |

Зафиров заповтаря глупостите на Нинова: БСП не е отслабена и няма да бъде лесна плячка. Няма да се разпадне, няма да бъде овладяна

“Ръководството е в процес на довършване на мандата. Ще бъдат сменени всички ръководства вътре в партията”

На партията ѝ е нужна консолидация. Надявам се новото ръковдство да подаде ръка на всички. В лявото нищо не може да се случи без БСП,

“Ако някой си въобразява, че БСП е отслабена и ще бъде лесна плячка – това няма да стане. БСП няма да се разпадне, ще си вземем поуки и няма да допуснем БСП да бъде овладяна”

Разбира се, че е възможно да подкрепим кабинет, стига той да отговаря на нашите виждания и нещата, които поставихме в предизборната кампания

Това заяви пред Нова телевизия Атанас Зафиров от ръководството на БСП. Но не и кабинет с премиер Борисов, а като цяло кабинет без политически лидери, а с равно отдалечени от партиите експерти.

Запитан дали ще подкрепят, ако е с мандат на ГЕРБ, той отговори:

„Все с някакъв мандат трябва да бъде”. И уточни, че „Тези неща, които говоря, са с голяма доза условност, тъй като решенията ще ги взима нашия Национален орган и нашата парламентарна група, която още не е ясно в какъв точен състав ще бъде”.

Според Зафиров оставката на Корнелия Нинова е реален акт на поемане на отговорност за изключително слабите резултати на партията.

„Смятам, че това е нормалното поведение на политически лидер на партия, която е загубила изборите.” Не било коментирано дали Нинова пак ще се кандидатира за поста лидер на БСП.

„Не сме коментирали това на вчерашното заседание на Изпълнителното бюро, което не беше леко на фона на резултатите. Смятам, че оставката ѝ е искрена”, каза Зафиров.

„Така или иначе мандатът на Нинова изтича след няколко месеца. Нормалната процедура, разписана в устава е при доброволно подадена оставка следва избирането на някой от заместниците ѝ, който да довърши мандата.

Аз лично до края на мандата ще продължа да участвам в работата на това ръководство”, заяви Зафиров.

Той все пак отказа да коментира както оставката на Нинова, така и възможността тя пак да се кандидатира за поста.

„Не само ние губим гласове. Но при нас тези процеси са по-видими, те се повтарят в една последователност, което показва тенденция”, коментира Зафиров.

Запитан дали Крум Зарков, или отново Сергей Станишев може да оглави партията, Зафиров каза, че последните няколко кампании не ги е виждал в действие.

„Кой как ще се връща, си е негов проблем. Убеден съм, че следващото ръководство на партията, дори и временното, трябва да подаде ръка на всички, които са обидени, засегнати, пренебрегнати, които са загубили участие в активния живот на партията.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Нова тв

Similar Posts