| | | |

Бившият кадровик на ИТН Виктория Василева: Няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, няма да….

“Не, няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, защото не смятам, че правителство на ГЕРБ на ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната”

Така отговори Виктория Василева на въпрос дали “Величие” няма да ни изненадат и да станат част от управлението.

Тя подчерта, че партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция.

“Ние сме единствените, които не сме обещавали. Ние поемахме ангажимент за някои неща и това е да осветлим много от процесите в българската политика и в парламента и разбира се определени мерки, които могат да бъдат приложени и в опозиция.

Можеш да се пребориш за неща, които са добри за народа ти, без да имаш цялата власт, или да имаш мнозинство, или да имаш кабинет.

Постигането на съгласие е тежък процес, който изисква усилие. Политиците в България не обичат да полагат много усилия, но ние сме готови за това.”

Василева коментира и ролята на социалните медии за пробива на партията.

“Величие” не е онлайн партия, това е партия, която е по-близо до хората. Ако хората живеят в олайн медиите – значи сме онлайн партия в този смисъл.

Не мога да приема, че партия “Величие” е изненада, или ако е изненада, то тя е изненада само за тези, които отказваха да видят реалността.

Повече ме изумява омразата и пошлия език, с който се нахвърлиха множество от анализаторите дори в изборната нощ. И то не върху хората, които сме част от партията, а върху тези, които са гласували за нея. То не бяха “лумпени”, “утайка”, “тиня”, което е недостойно и много грозно.

Хората, които са подкрепили партия “Величие” са изключително нормални хора. Разбивките за профила на хората, подкрепили “Величие”, показва, че сме подкрепени от много млади хора, хора със семейства с деца, от областни градове”, допълни тя.

Виктория Василев смята, че няма такъв термин като “експертно правителство”.

“Какво значи експертно правителство? Такова животно няма. Каквото и да е правителството, колкото и да е равно отдалечено от всички партии, то е с политически мандат, то изпълнява политика. Политиката няма как да е само експертна.”

Относно реакцията на “Възраждане” след пробива на “Величие”, тя коментира:

“Не сме били врагове на никого. Някои от пратиите за нещастие видяха в нас сериозна конкуренция, което обостри езика им. А това е ненужно.

Не очаквах такава реакция от “Възраждане”, защото смятах, че те могат да видят в нас един съмишленик, имаме припокриване в някои от идеите.

Когато те заливат с кал, после не може да очакват от теб да им поливаш вода, за да си измият ръцете. Ние ще водим разговори с всички, разбира се. Ние сме пробългарска партия и хора, които обичаме хората и народа си.”

Василева каза, че партията е подготвила тактика за парламента, но не иска да я споделя, за да изненада хората.

“Изненадите ще се приятни”.

“Ще водим разговор със всички, но той вече ще бъде по-труден”, сподели тя.

Василев смята, че “Величие” и конкретно тя ще намерят начин да работят с ИТН, защото парламентът е място, на което трябва да се свърши определена работа.

“Не поддържам отношения с колегите си от ИТН.

Много години съм работила с всякакви хора, включително такива, които не харесвам. В Народното събрание (НС) нямаш право на лични симпатии. Имаш отговорност да свършиш работа в полза на хората”, обясни тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts