| | | |

Политолози: Реториката против ГЕРБ и статуквото се изхаби

“Има тежко разделение в обществото и партиите го изразяват. Тази поляризация се удвои. В момента разделението е за или против помощ за Украйна. Аз се надявам да надделеят обединителните сили.

Тази кампания ще е по-спокойна, защото мисля, че и самите партии осъзнават, че трябва да се правят компромиси.

Предишната кампания беше конфронтационна и обрече създаването на правителство.

Избирателите имат повече изисквания към ГЕРБ, които управляваха дълго време и не смениха лидера си”.

Това заяви политологът Светослав Малинов пред БНТ.

“Видяха се няколко недостатъка на конституцията и не знам защо не бяха критикувани.

Промяната трябва да дойде чрез партии. Не мога да съм сигурен, че тези, които идват, са същите като онези, които са управлявали, защото не са били във властта.

Тръгнете ли по линията кой какво казва и как нарича другия, стигате до задънена улица.

Българите не са доволни от това, какво представлява държавата ни в момента.

Виждаме колко е нелепа функцията на служебния кабинет, който създава илюзията, че президентът узурпира властта, а това не е така, защото той спазва конституцията.

Темата с американското влияние в някои държави се дъвче от 60 г. Партии като “Възраждане” нямат дори средносрочен план, за да говорим за подобно управление. Натискът трябва да идва отдолу, от българските избирателите.

Реториката против ГЕРБ и статуквото се изхаби. Разбрахме вече и кои са срещу агресора и кои – не. В момента трябва да подреждаме приоритетите си.

Ние стигнахме до ниво, че създаването на стабилно правителство е много важно, за да не слушаме от президента как Крим е руски, а неговият министър да ни плаши със студ и мрак, ако скъсаме с Русия.

Ние не можем да сме “гъвкави” в отношенията си към Украйна. Дори някои руснаци не са гъвкави и бягат от страната си, за да бъдат опозиция”, каза още Малинов.

Според полотолога Мария Пиргова, БСП е много тежко състояние. А нашите политически партии трябва да гледат за доброто на България.

“Защото ние сме свързани исторически с Русия, с Турция и великите сили”, поясни тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts