| | | |

Преговорите за правителство започват утре. Борисов изпраща да преговарят 3 дами

Преговорите за правителство трябва да започнат утре, както обявиха от ГЕРБ-СДС. Лидерът Бойко Борисов даде заявка за съставяне на кабинет с първия мандат и излъчи преговорен екип. В него участват Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, съобщава БНР.

От ПП-ДБ заявиха, че независимо какво правителство предложи Борисов, ще бъдат ясна и конструктивна опозиция, като ще подкрепят всички политики, които са “за” Европа и “против” корупцията.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов написа в социалните мрежи, че партията няма да участва в сглобки.

Спроед него има два възможни сценария – създаване на правителство, което ще отложи неизбежния край на тези, които влизат в него, и вторият вариант – избори октомври-ноември.

Николай Марков като лидер на “Величие” няма да участва в разговорите за кабинет с преговорния екип за съставяне на правителство, излъчен от ГЕРБ-СДС.

Преди дни Марков каза, че все още не са ясни намеренията на това правителство, какво ще прави, каква програма ще изпълнява.

Днес Етиен Леви от “Величие” каза пред БНТ, че биха изслушали ГЕРБ и техните предложения:

“Аз няма как да говоря от името на нашия лидер, защото той ще вземе решение дали иска да разговаря, но от това, което знам, е, че той ще иска да изслуша.

Много е важен този консенсус – най-после в България трябва да има правителство, което да работи за издигането на България и българският народ да се чувства щастлив, да се чувства необходим, че е жив”.

От “Има такъв народ” все още не са коментирали дали биха подкрепили кабинет с първия мандат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts