| | |

Бившият кадровик на ИТН и настояще “величие” тропна с краче: Искаме среща с Борисов. С преговорен дамски екип няма да разговаряме

Преговорите между ГЕРБ-СДС и останалите партии продължават, но от партия “Величие” заявиха, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС.

“В понеделник получихме покана от преговорния екип на ГЕРБ и по същия начин върнахме отговор, че сме съгласни на среща, ако тя е в лидерски формат. Отговорността за управление и съставяне на кабинет е на ГЕРБ като най-голяма парламентарна група, но тя има лидер, който носи най-голямата политическа отговорност.

Ангажиментът, който трябва да бъде поет не само към партиите в парламента, но и към българските граждани, трябва да дойде от устата на Бойко Борисов. С преговорни екипи не виждаме смисъл да разговаряме”, каза Виктория Василева от партия “Величие” в студиото на “България сутрин”.

По думите ѝ съставянето на правителство не е детска игра, това е ангажимент, който трябва да бъде поет от лидер.

“Преговори с дамски екип е малко бягство от отговорност. Ние бяхме откровени и ясни в нашата предизборна кампания. Излъчихме няколко основни приоритета на партия “Величие”.

Един от тях е свързан с преразглеждането на Зелената сделка, или по-скоро начинът, по който тя се прилага в България. Смятаме, че е изключително порочно и вредно как тази сделка се въвежда у нас”, допълни Василева за Bulgaria ON AIR.

От партията ще се опитат да покажат, че парламентът е място, където трябва да си говориш с другите и да търсиш съгласие.

“Съгласие може да бъде търсено с разумни аргументи, ние имаме разумни аргументи за голяма част от приоритетите ни. Ще се опитаме да убедим колегите.

Другите приоритети са ни свързани с ядрената енергетика, довършване на АЕЦ “Белене”, неща, свързани със селското стопанство, образованието, здравеопазването.

Не е тайна, че в последните години дневният ред на парламента тотално се различаваше от дневния ред на хората”, подчерта представителят на “Величие”.

На срещите, които е провела партията с хората, е станало ясно, че българите искат справедливост.

“Те са отчаяни, че никой не им обръща внимание и че техните проблемите много отдавна нямат чуваемост от политиците.

Постоянно отговаряхме защо няма детска болница. Един от нашите приоритети е изграждането на такава болница, защото гледаме поредица от правителства, които винаги твърдят, че е сред техните приоритети, но да виждате изградена детска болница”, каза още Виктория Василева.

Тя отбеляза, че председател на ПГ на “Величие” ще е полк. Николай Марков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts