| | |

Групата на ГЕРБ в СОС поиска оставката на Васил Терзиев

След като Върховния административен съд обяви, че новата организация на движение около НДК е незаконна, групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет поиска оставката на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов.

“Защо това нещо се случи на тъмно? Какво може да ни кажат по отношение на финансовата обосновка? Чухме, че това ще се надгради. Ние искаме ясно да ни бъде казано колко ще струва това. Каквато и да е сумата, тя трябва да е ясна

Това според решението на съда може да се окаже злоупотреба. Това е големият въпрос – кой ще плати сметката”, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев.

Прошко Прошков заяви, че когато се извършват незаконни действия и се харчат над 1 млн. лв. това е престъпление.

“Говорехме за лошо управление, но вече като престъпление, то има друг състав. Има достатъчно сигнали, за да се сезира прокуратурата”, каза той.

Прошков припомни, че още преди месец са казали, че кметът е подведен и са поискали среща с него, за да поиска отговорност от за.-кмета по транспорта.

“Реакцията е никаква и за това искаме оставката на кмета Терзиев, защото единствено действие до тук е незаконно и основание за политически акт”, категоричен бе той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts