| | | | |

ЯРОСТ! Бивш шеф на кабинета на Радев: Спри се! И ти, и пазвантите ти в президентството. Махнете се!

В европейските държави има управляващи и опозиция. Президентите са балансьори и амортисьори на политическата система. Това е моделът на партийни демокрации. Радев, остави опозицията да диша! Спри се! И ти, и пазвантите ти в президентството. Махнете се.

снимка Архив

Такъв остър призив отправи бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова – Калоян Методиев, докато тя бе начело на иконимическото министерство, след острата реч на държавния глава на Шипка в събота и последвала от не по-деликатни критики от Петрова нива.

“Нито си партия, нито си алтернатива.

Нямаш работа да ровиш из партийната система, да правиш партии, да управляваш вътрешни опозици, да участваш с проксита на местни избори, да се правиш на алтернатива.

Остави партийната система да се стабилизира и да си намери пътя за излизане от кризата.

Нито имаш капацитет, нито свестни хора, нито институционално и морално право да се намесваш в текущата политика.

Навън си в почти тотална изолация, вътре действаш като предател и агресор.

Три години показа какво можеш – върна ни там, откъдето тръгнахме.

Договаряше се най-долнопробно с тези, срещу които сега така театрално скачаш. Излъга, предаде и продаде всичко и всички. Но продължаваш да ни тласкаш назад.

С долнопробния си шовинизъм и отречения от световната история сталинизъм си приключен”, не скрива за пореден път яростта си и разочарованието от държавния глава някогашният му началник на кабинета Методиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts