| | | |

Борисов пред Радев: Съжалявам, но това е реалността ВИДЕО

Изминаха 2 седмици от последните избори, които ви отредиха статута на първа политическа сила. Поздравявам ви с този резултат, който ви натовари с основната отговорност по формиране на мнозинство и съставяне на правителство.

Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство.

Екипът на партията за консултациите е воден от Бойко Борисов и включва бившите министри от неговите кабинети Томислав Дончев и Делян Добрев.

“Продължават анализите на тези избори. Продължават да се търсят отговори на редица въпроси. Един от основните е защо българите масово не излязоха да гласуват”, каза президентът.

Той зададе няколко въпроса на Бойко Борисов:

„Какъв е ходът на преговорите с другите парламентарно представени партии и как оценявате възможностите за съставяне на правителство, „Как виждате основните приоритети на това правителство“.

Лидерът на ГЕРБ заяви от своя страна: “Действително ниската избирателна активност е нещо, което притеснява всички“.

“Да, резултатите на ГЕРБ са добри, с над 11% водим пред прекия съперник. Проблемът е, че и тази избирателна система взима от големите парии депутати, прехвърля ги на по-малките и партиите по никакъв начин не могат да излязат от предизборната риторика.

Всички партии се държат все едно сме на избори, а не как да се направи правителство. Предпоследните и предпоследните поставят условия и предварително чертаят линии”, посочи той.

“И какво излиза сега? На практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ, които са дали такава преднина, не искат ГЕРБ да побеждава, а да получава Денков, не искат ГЕРБ да побеждава, да получава експерти”, изтъкна той.

“Такова нещо като експерти няма. Изведнъж с 68 депутата с 240 в такова антагонистично говорене, аз не виждам нещо да се случи, освен с първия мандат, няма как да се случи с втория, няма как да се случи с третия.

Няма как да обясним на нашите избиратели. Ще положим още усилия. Вчера чухме ИТН, които казаха – не може. Това предопределя отиването на избори.

Съжалявам, но това е реалността”. каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts