| | | |

Калин Стоянов разочарован, заплаши кмета на София с прокуратурата

Още в понеделник Министерството на вътрешните работи изготви разпореждане до заместник-кмета на Столична община да изпълни влезлото в сила решение на Върховния административен съд, с което да се спре въвеждането на новата организация на движение в центъра на София.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който направи проверка дали са предприети необходимите действия за обезопасяване на участъци по централни софийски булеварди.

Инспекцията е във връзка с разпореждане, в което са посочени задължителни за изпълнение действия, едно от които – със срок до 27 юни – се отнася до обезопасяване по булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

Искаме да бъдат обезопасени всички новопоставени елементи, както и новообособени трасета. Срокът е до днес, но тук нищо не се случва.

От наша страна предстои санкции в размер от 2 до 7000 лева по Закона за движение по пътищата, както и сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което представяла престъпление по Наказателния кодекс, допълни още вътрешният министър.

От думите му стана ясно, че е бил пуснат сигнал и до кмета на столицата Васил Терзиев, с който е уведомен, че на територията на София се извършват незаконни действия и за което трябва да предприеме мерки. В случай че не стори нищо, предстоят разпореждания и към него.

Калин Стоянов уточни, че новата организация на движение не е била съгласувана с органите на „Пътна полиция“ към СДВР.

Пред журналисти министър Стоянов сподели, че Министерски съвет е внесъл предложения за промени в Закона за движение по пътищата, която предстои да влязат за обсъждане в парламента.

Сред част от готвените промени са драстично увеличение на глобите, както и младите шофьори да карат само с придружител и да бъдат ограничени в управлението на мощни автомобили в началото.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts