| | | |

Корнелия: Г-н Главчев да не се прави на ощипан, служебният кабинет е реден от Борисов

“Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще защитават българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски държави. Да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изявлението тя направи, след като регистрира в Централата избирателна комисия (ЦИК) листата на Коалиция “БСП за България” с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП).

“Преразглеждане на зелената сделка, така че да е в полза на българската енергетика и българските работни места. Българските земеделски производители да получават същата субсидия като европейските.

Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се поставят условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно членство.

Ще се борим да не се приеме решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от вземането на решенията.

Давам ви само няколко примера за политика, която нашите представители ще отстояват там. С едно изречение: Достойна България в мирна Европа”, добави тя.

“Вярваме, че съчетаването на двата избора ще доведе до по-висока избирателна активност, което е добре за всички партии и за България като цяло – да има по-висока представителност.

Носим отговорност за БСП и сме абсолютно различни от това, което се случва в последните месеци. Сглобката се сглобява, разглобява.

Разправии и спорове – изваждане на корупционни схеми или подозрения за такива. Това не работи добре за активността, ще отблъсне много хора.

Включително и вчера с този скандал за детската болница. Всеки ден скандали и затова имаме моралната претенция, че сме алтернативата на всичко това. Тъй като в последните години, а особено и в последните месеци се разграничихме категорично от сглобката и политическия модел на ГЕРБ, който се възстанови в България”, заяви Нинова.

На въпрос каква е позицията на БСП за скандала с детската болница Нинова заяви: “Първо стои въпросът защо са приели да е частна болницата.

Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на управление на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан г-н Главчев, че тепърва разбира.

Това нещо е гласувано в Министерски съвет, подготвено е. Реакцията на ГЕРБ показва, че не са безучастни към това нещо. И ако нямаше публично реакция сигурно щеше да мине и замине по празниците тихомълком.

Така че нашата оценка на служебния кабинет, че това е ГЕРБ, се потвърждава и от действията на Главчев и МС.

Това е модела, срещу който ние толкова години се противопоставяме и ще продължим”, категорична бе Корнелия Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БСП

Similar Posts